Støjberg til muslimer: Smut hjem

V-ordfører opfordrer muslimer, der nedgør danske værdier, til at finde et andet sted at bo og leve

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup
Følg Politik

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, langer mandag i Kroniken i Politiken hårdt ud efter de muslimer i Danmark, der 'konstant modarbejder, konstant stiller spørgsmålstegn, er utilfredse'.

Hun har en kontant opfordring til muslimer, der nedgør danske værdier:

- Til alle jer. Find et andet sted at leve og bo. Ingen holder på jer eller tvinger jer til at blive. Vi har taget imod jer, og nu er det op til jer at udvise den fornødne respekt for vort samfund og de værdier, det bygger på, skriver hun i Politiken.

Baggrunden for Kroniken er, at Inger Støjberg for et halvt års tid siden var inviteret til dialogmøde i Det Islamiske Trossamfunds moské i København.

Forinden havde den forhenværende minister gjort sig bemærket med en kommentar om, at muslimer med radikale holdninger burde 'fise hjem til de taberlande, hvor deres holdninger deles'.

Trossamfundet ville gerne i dialog med politikeren, som de mente udtalte sig unuanceret negativt om muslimer.

Støjberg bekræfter: 13 milliarder til olieselskaber og banker

Uansvarligt
Inger Støjberg kritiserer i sin Kronik Det Islamiske Trossamfund for at acceptere arrangerede ægteskaber og for ikke at tage entydig afstand fra stening.

Talsmand Imran Shah syntes, at de havde et godt møde, og kan ikke forstå, hvordan Inger Støjberg kan få 'så forkerte konklusioner og overfortolkninger' ud af det.

- Men jeg tror aldrig nogensinde, at hun har udtalt sig positivt om den muslimske minoritet i Danmark, så hendes udtalelser er ingen overraskelse for os, og derfor tager vi dem med et gran salt, siger Imran Shah til Politiken og fortsætter:

- Men det er til gengæld meget uansvarligt over for den danske befolkning. Vi skal finde nogle løsninger på de økonomiske udfordringer i stedet for at kaste mudder på hinanden.

- Det virker så hovedløst, at hun går ud i en forkvaklet værdikamp, som ikke findes nogen steder, i stedet for at være løsningsorienteret over for de virkelige problemer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+