Tulle om 0 job-erfaring: Jeg har da været flaskedreng

Toppolitikerne hiver gamle ungdoms- og fritidsjob op af hatten, når cv'et skal se ud af noget

Kristian Thulesen Dahl er en af flere politikere, der ikke har fuldtids-erfaring fra arbejdsmarkedet uden for politiske organisationer. (Foto: Kristian Thulesen-Dahl)
Kristian Thulesen Dahl er en af flere politikere, der ikke har fuldtids-erfaring fra arbejdsmarkedet uden for politiske organisationer. (Foto: Kristian Thulesen-Dahl)

Avisbud, badmintontræner, piccoline.

Politikernes cv’er bugner skam af erhvervserfaring. Altså, når de selv skal grave i gemmerne.

De har aldrig haft et rigtigt job: Se politikernes 'cv'

Således har en række af landets førende politikere disket op med alskens småjob fra teenage-tiden og studieårene, efter Ekstra Bladet har spurgt til, hvordan deres spagfærdige erfaring fra arbejdsmarkedet stemmer overens med at føre politik for millioner af arbejdende danskere.

Også Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl har svunget kosten i sine unge dage, hvis han selv skal sige det. DF-lederens berøring med det danske arbejdsmarked kom bl.a. som fejedreng på den lokale småkagefabrik og som flaskedreng i Brugsen.

– Stort set hele tiden har jeg sideløbende med mine studier haft fritidsjob. Startede som flaskedreng i den lokale Brugs som 12-årig, har stået på tankstation og gjort rent på Kjeldsens Småkagefabrik m.v., siger Kristian Thuelsen-Dahl til Ekstra Bladet og påpeger, at han føler en særlig forpligtelse til at være opsøgende i forhold til danskernes arbejdsliv, fordi han blev valgt allerede som 25-årig.

Johanne skal finde på noget

Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne-Schmidt Nielsen, har begrænset erhvervserfaring, selv om hun dog en kort overgang var pædagogmedhjælper på Frederiksberg. Her gjorde hun sig dog snarere bemærket ved på rekordtid at blive købt fri for at blive fællestillidsrepræsentant. Den 29-årige politiker mener imidlertid, at hun har tiden på sin side.

– Vores rotationsprincip er jo blandt andet et forsøg på at forhindre, at vores folketingsmedlemmer gror fast til taburetten. Jeg var 23, da jeg blev valgt og kan maks. sidde tre perioder i streg. Derefter skal jeg finde på noget andet at lave, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der dog understreger, at Enhedslisten har gjort meget ud af at få kandidater, der har faglig og ufaglært baggrund.