Annonce:
Annonce:

Socialdemokrat: Gid alle kinesere brænder op

'Jeg var psykisk ustabil', siger socialdemokraten, der har skrevet, at han ønsker en verden fri for 'kineserlort'

Fuat Yalan har ikke noget imod kinesere, bedyrer han. Men han står ved sin udmelding om, at han håber de alle brænder op, så 'verden bliver fri for det kineserlort'. Han mener dog ikke, at det er ALLE kinesere, der skal brænde op. 'jeg har jo været socialdemokrat i mange år', som han siger. Privatfoto.
Fuat Yalan har ikke noget imod kinesere, bedyrer han. Men han står ved sin udmelding om, at han håber de alle brænder op, så 'verden bliver fri for det kineserlort'. Han mener dog ikke, at det er ALLE kinesere, der skal brænde op. 'jeg har jo været socialdemokrat i mange år', som han siger. Privatfoto.
Annonce:
Følg Politik

- Jeg håber, det bliver 140 grader og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for det kineserlort.

Med den raske melding på sin facebookside, er den socialdemokratiske politiker Fuat Yalan blevet et særdeles kendt ansigt i Helsingør i dag, hvor han er på forsiden af Helsingør Dagblad.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem i Helsingør fortæller, at han havde set en film, hvor nogle kinesere mishandler en lille dreng, og at det havde gjort ham så rasende, at han skrev sit voldsomme udfald på sin facebookside.

Anede ikke det kunne være racisme

Det står han også ved, da Ekstra Bladet ringer ham op.

- Du er blevet meget kendt i Helsingør, kan jeg se. Hvad er det for noget med dig og kineserne?

Annonce:

- Ja, det er en misforståelse. Det er kraftedeme... Jeg får psykologhjælp nu, fordi jeg har set en film fra Kina, hvor de torturerer en lille dreng, og det berørte mig meget. Nu bliver jeg beskyldt for, at det jeg har skrevet er racisme, men jeg anede ikke, at det kunne være det, siger Fuat Yalan til Ekstra Bladet.

Ville skyde en kineser

Helsingør Dagblad har også haft fat i lokalpolitikeren, hvor han fortsætter sit udfald over for kineserne.

- Hvis der stod en kineser foran mig lige nu, ville jeg skyde ham. Jeg er ligeglad med, om jeg bliver smidt ud af partiet, bliver udvist af Danmark eller selv bliver skudt. Jeg er ligeglad med politik. Jeg står ved disse udtalelser, siger han i dagens udgave af avisen.

Men det er jo også en alvorlig ting at sige? spørger Ekstra Bladet ham.

- Det er fandeme for dårligt, at de skriver, at jeg vil skyde kineserne. Jeg sagde det til journalisten, men det var lige, da jeg havde set den film, og da var jeg meget berørt. Lige da jeg havde set filmen, ville jeg nok have gjort det, fordi jeg var så berørt, siger han til Ekstra Bladet.

Misforstår udlændinge

- Men du står ved det - også det du skrev på facebook?

Annonce:

- Ja, ja. Men der var jeg i chok. Jeg mente jo ikke de skulle brænde eller noget som helst. Selvfølgelig kan man blive misforstået, når man er udlænding.

- Men der står jo, at de skal brænde, så verden er fri for det kineserlort

- Ja, ja, men jeg mente dem der torturerer drengen. Det er ikke hele Kina, jeg mener. Det er dem der har tortureret barnet, det skal gå ud over. Ikke alle kineserne, selv jeg selvfølgelig har skrevet det. Men jeg kunne ikke sove hele natten og jeg får psykologhjælp, fordi jeg hører barnets skrig i mit hoved.

- Men når man læser det, du skriver, så håber du, at det bliver så varmt, at alle kinesere brænder. Hvordan kan man misforstå det?

Ikke alle kinesere skal brænde

- Jamen, det var fordi, det lige var efter jeg havde set filmen. Jeg havde det psykologisk dårligt. Jeg mener ikke, at alle kinesere skal brænde, jeg har jo været socialdemokrat i mange år. Det er fandeme for dårligt. Det var bare lige i det øjeblik.

Annonce:

- Men hvordan kan du så være i det tillidshverv, det er at være politiker?

- Du kan prøve at spørge... jeg har aldrig været sådan før i mit liv.

- Jo, men det er en alvorlig melding, hvordan kan du samtidig være politiker?

Burde ikke skrive det

- Jeg synes ikke, det har noget med racisme at gøre. Selvfølgelig er det en misforståelse fra min side, jeg burde ikke have skrevet sådan noget.

Videoen, som var årsag til Fuat Yalans raseri, har tidligere været tilgængelig på Youtube, men er nu fjernet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: