SF: 41 jobsøgende asylansøgere er få

Kun 41 ud af omkring 3000 asylansøgere har søgt om lov til at arbejde, men det er ikke en fiasko, mener SF

Lad rygtet og tiden arbejde for at få asylansøgere til at søge om tilladelse til at arbejde og bo uden for asylcentrene. Først derefter kan man se, om tiltagene i den nye asylaftale er en fiasko eller succes.

Sådan lyder meldingen fra SF's integrationsordfører Karina Lorentzen, efter nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at kun 41 ud af omkring 3000 personer har søgt om lov til at arbejde uden for asylcentrene.

- 41 er selvfølgelig ikke særlig mange set i betragtning af, hvor meget vi har sat sejlene til for at få det her til at ske. Men man skal passe på med at afskrive det som en fiasko allerede, fordi det kun har været muligt siden sommerferien, siger hun til Ritzau.

- Tallet kommer formentlig op, når det rygtes blandt asylansøgerne, så vi skal vente og se, fortæller Karina Lorentzen.

Dermed ligger SF på linje med deres socialdemokratiske regeringspartner, som også maner til besindighed i forhold til asylaftalens effekt.

Ligesom socialdemokraterne vil SF heller ikke pege på dårlig information om pakkens muligheder, som årsag til de få ansøgninger om job på den anden side af asylcentrenes mure.

- Jeg skal ikke kunne sige, om for dårlig information omkring ordningen kan være årsagen. Men vi har sat rigtig meget ind på at styrke vejledningen om muligheden for at komme ud og arbejde og bo, siger Karina Lorentzen.

Ud af de 41 personer, der har søgt om tilladelse til at arbejde, er de 14 behandlet og af dem har kun tre personer fået lov. Det er uvist, hvor mange, der har søgt om lov til at bo uden for centrene.

Asylaftalen trådte i kraft 2. maj i år, og den er indgået af regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance

Ifølge den nye asylaftale må man bo og arbejde uden for centrene, hvis man har opholdt sig mindst et halvt år i Danmark og lover at samarbejde med myndighederne.

0 kommentarer
Vis kommentarer