Ny integrationsminister: Jihad-opfordring er ikke mit bord

Integrationsminister Annette Vilhelmsen mener ikke, at video, hvor dansktalende salafist opfordrer til hellig krig, hører under hendes område

Annette Vilhelmsen (foto: Finn Frandsen)
Annette Vilhelmsen (foto: Finn Frandsen)

Da salafisterne var på dagsordnen i 2011 i forbindelse med indførelsen af de såkaldte sharia-zoner, tog integrationsminister Karen Hækkerup (S) gladelig bladet fra munden. Hækkerup lovede her en kortlægning af salafistmiljøet i Danmark.

Nu er salafisterne igen på dagsordenen, efter at en dansktalende salafist på en video opfordrer til at drage i hellig krig i Syrien. Det kontroversielle budskab får dog ikke integrationsministeren på banen denne gang.

Dansk politik Opfordrer til jihad - på dansk

Ministeren for området hedder ikke længere Karen Hækkerup, men SF-formand Annette Vilhelmsen. Hun overtog således posten i forbindelse med ministerrokaden i fredags.

Hendes rådgiver oplyser til Ekstra Bladet, at det ligger under ministerens ressort ’at forebygge, at sådanne budskaber opstår’. Da budskabet i dette tilfælde er ude, ligger sagen på justitsminister Morten Bødskovs bord, lyder meldingen

Vantittige synspunkter
Justitsministeren udtaler sig da også gerne om jihad-opfordringen.

- Det er komplet vanvittige synspunkter, og folk skal holde sig meget langt væk fra typer som ham her, siger Morten Bødskov til Ekstra Bladet.

- Det er alvorligt. De personer, som drager til Syrien og deltager i kamphandlinger, udgør en alvorlig trussel mod Danmark, fordi de har oplevet vanvittige ting – og kan have fået færdigheder, som gør, at PET må holde skarpt øje med dem, fortsætter ministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer