Venstre-spidser lukkede øjnene for skatte-kaos

Løkke og co. fedtes ind i skatte-skandale: Finansministeriet har bremset plan, der skulle rette op på skatte-kaos

Lars Løkke var finansminister, mens skatte-skandalen blev drøftet i toppen af hans ministerium. Der blev bare ikke gjort noget ved problemerne (foto: Jens Dresling)
Lars Løkke var finansminister, mens skatte-skandalen blev drøftet i toppen af hans ministerium. Der blev bare ikke gjort noget ved problemerne (foto: Jens Dresling)

Skandalen om de mange danskere, der har betalt for meget i boligskat, trækker nu spor til Venstres absolutte top.

Ekstra Bladet kan søndag afsløre, at Finansministeriet, som i en årrække var bestyret af Venstre-spidserne Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen, direkte har bremset en plan for at rette op på Skats forkerte ejendomsvurderinger og den stærkt kritisable sagsbehandling. På den måde blev der ikke sat en stopper for, at tusindvis af boligejer har betalt for meget i Skat.

Kilder med indgående kendskab til sagen oplyser således til Ekstra Bladet, at man fra Skatteministeriets side har forsøgt at få rejst sagen i det magtfulde Økonomiudvalg under den tidligere regering med Venstre i spidsen. Men den plan blev forpurret af Finansministeriet.

I Finansministeriet var man nemlig modstander af Skatteministeriets plan for at rette om på problemerne med ejendomsvurderingerne. Og dermed blev den aldrig forelagt Økonomiudvalget, erfarer Ekstra Bladet.

Kristian Jensen advaret allerede 2006: Nægtede at stoppe skatteskandalen

Drøftet i årevis
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev problemet med ejendomsvurderingerne drøftet mellem toppen af Skatteministeriet og Finansministeriet over flere år, mens Thor Pedersen, Løkke og Hjort sad ved roret i ’Finansen’. Men uden at der blev gjort noget ved det.

Dermed kunne de fejlagtige ejendomsvurderinger bare fortsætte og fortsætte, hvilket har ført til en særdeles hård kritik fra Rigsrevisionen.

Køb Ekstra Bladet søndag og læs meget mere om skatteskandalen. Bl.a.:

- Derfor blev advarslerne sjoflet

- Tavshed i Venstre-lejren

- Kristian Jensen er stadig en presset mand

- Engell: Holgers værste mareridt