Medlem af SF-ledelse: Angrib Syrien, Villy

Landsledelsesmedlem i SF mener, at det er på sin plads med et angreb på Syrien

Villy Søvndal (Foto Finn Frandsen)
Villy Søvndal (Foto Finn Frandsen)
Følg Politik

Mens udenrigsminister Villy Søvndal fortsat tøver med at lade Danmark deltage i en militær aktion i Syrien, er talen anderledes klar hos en af hans partifæller i SF's øverste organ, landsledelsen.

Landsledelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen mener således, at det er på sin plads, at Søvndal giver grønt lys til et angreb mod det syriske regime.

- Det, der er sket, tegner et klart billede af et styre, der gasser sin egen befolkning. Det forpligter den internationale verden til at gøre noget for at beskytte civilbefolkningen. Jeg vil finde det naturligt, hvis man prøver at svække styret ved at ramme nogle militære mål, siger Poul Overlund-Sørensen til Ekstra Bladet.

På nuværende tidspunkt er der ikke et FN-mandat bag et angreb på Syrien. Men det mener Poul Overlund-Sørensen heller ikke er strengt nødvendigt.

- Den konkrete situation forpligter i den grad FN’s Sikkerhedsråd til at agere. Men dette er ovre i en genre, der er så alvorlig, at folkeretten i den grad åbner op for, at nogen må gøre et eller andet, siger han.

Skal ligge klart FN-mandat
SF'erens udtalelser ligger langt fra, hvad der historisk har været holdningen i partiet. Så sent som i 2009 vedtog SF i sit reformprogram, at ’ved ethvert militært indgreb skal der ligge et klart FN mandat´.

’Det er FN og kun FN, som skal vriste masseødelæggelsesvåben ud af hænderne på diktatorer og andre slyngler,’ har Søvndal tidligere fastslået i et skarpt angreb på Venstre.

Men under SF's landsmøde i 2010 åbnede Søvndal dog døren på klem for, at Danmark i fremtiden kunne støtte krige uden FN-mandat.

Den kommende tid vil vise, om Søvndal har i sinde at føre den tilkendegivelse ud i livet.

Det sagde VillySF-formand skifter mening om Syrien-angreb

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+