Annonce:
Annonce:

Tidligere top-spindoktorer skal forpurre regeringens olieskat

Oliegiganter har hyret en horde af tidligere topspindoktorer til at stikke en kæp i hjulet på regeringens planer om øget beskatning af udenlandske olieselskaber

Michael Kristiansen er en af de tidligere spindoktorer, hvis firma er blevet hyret af en oliegigant (foto: Thomas Sjørup)
Michael Kristiansen er en af de tidligere spindoktorer, hvis firma er blevet hyret af en oliegigant (foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Politik

En række tidligere spindoktorer fra både rød og blå blok er blevet hyret af flere olieselskaber og arbejder netop nu på højtryk for at stoppe en del af finansieringen fra Nordsøen til regeringens storstilede togplan.

Blandt de prominente navne er to spindoktorer for forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, Michael Kristiansen og Michael Ulveman. Jan Juul, der har været spindoktor for den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen, er også sat på sagen.

Det samme er justitsminister Morten Bødskovs (S) tidligere spindoktor Peter Goll, der også har fungeret som pressechef i SF under Holger K. Nielsens formandskab.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at oliegiganterne Bayerngas og Hess har de allertungeste drenge i lobbyist-faget til at fremme deres sag i forbindelse med politiske forhandlinger om den såkaldte togfond.

S: Flere penge i Nordsø-olien

Annonce:

Offensiv mail
Regeringen har lagt op til, at de hurtigere tog skal finansieres ved, at udenlandske olieselskaber fremover skal betale det samme i skat som Mærsk. Det vil betyde en milliardregning til firmaer som Bayerngas og Hess, og derfor har de hentet prominent lobbyist-assistance.

Det bekræfter en række kilder, som Ekstra Bladet har talt med. De beretter således, at de pågældende lobbyister har været særdeles aktive på det seneste - i begge politiske lejre.

Konkret har Hess hyret lobbyist-firmaet Kristiansen.Ulveman med Foghs tidligere spindoktorer i spidsen.

Ekstra Bladet er således bekendt med, at Kristiansen.Ulveman har mailet til politikere fra et af regeringspartierne på vegne af den amerikanske oliegigant. I mailen lyder en opfordring til at mødes til en snak om olieskatteplanerne med adm. direktør i Hess Danmark, hvor man vender 'perspektiver og konsekvenser ved regeringens udspil'.

Ekstra Bladet har indtil videre forgæves forsøgt at en kommentar fra Michael Kristiansen, der også er kendt ansigt fra TV2 News.

Annonce:

Økonom på arbejde
At Peter Golls Geelmuyden.Kiese også er på sagen vidner et opsigtsvækkende indlæg i olie-striden om. I et notat kritiserer tidligere overvismand samt formand for den socialdemokratiske tænketank Arbejderbevægelsens erhvervsråd, Christen Sørensen, regeringens nye oliebeskatning. Over for Ekstra Bladet bekræfter Christen Sørensen kontakten.

- Du er simpelthen blevet hyret af Bayerngas?

- Det er jeg formentlig indirekte af det der konsulentfirma, som har bedt mig om at kommentere det.

- Hvad er det for et konsulentfirma?

- Geelmuyden.Kiese. Det er det eneste, jeg ved om det.

Desuden lægger Peter Goll, der er nordisk kundedirektør i Geelmuyden.Kiese ikke skjul på, at de har Bayerngas som kunde.

Da Ekstra Bladet spørger ind til sagen hos Nyrups tidligere spindoktor Jan Juul Christensen fra lobby-firmaet Rud Pedersen, fortæller han også åbent, at han er hyret af Bayerngas.

- Jeg kan bekræfte, at vi har Bayerngas som kunde, men vi kommenterer ikke detaljerne om vores kundeforhold, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: