DF: Danmark ligger på maven for kommunist-Kina

Dansk Folkeparti kalder det et knæfald, at Vietnam-demo kunne forløbe uden problemer, mens lignende demomnstration mod Kina sidste år blev opløst på rekordtid

Peter Skaarup langer ud efter regeringen i sagen om demonstrationen mod Vietnam, der forløb uden indgreb, mens en lignende demonstration mod Kina med magt blev bremset sidste år. (Foto: Kim Nielsen)
Peter Skaarup langer ud efter regeringen i sagen om demonstrationen mod Vietnam, der forløb uden indgreb, mens en lignende demonstration mod Kina med magt blev bremset sidste år. (Foto: Kim Nielsen)
Følg Politik

- Det er pinligt. Og det viser soleklart, at den danske regering har fået udstukket nogle krav fra den kinesiske regering, som de har efterlevet. Sådan plejer vi ikke at gøre i Danamrk - på den måde at ligge på maven for kommunist-Kina.

Sådan siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der finder forskelsbehandlingen dybt problematisk.

- Det er mildt sagt utroligt, at denne demonstration løber af stablen uden den mindste indblanding fra politiets side, mens det ikke kunne gå hurtigt nok med at fjerne lignende demonstranter og begrænse dem på alle mulige måder, da Danmark tilbage i juni 2012 havde kinesisk statsbesøg. For eksempel blev tibetanske flag fjernet. Politiet fjerner ingen flag i dag. Jeg må sige, at det mere end lugter af, at regeringen har kastet sig på knæ for kommunist-Kina, og det er ganske usmageligt, siger Peter Skaarup.

Hykleri: Vietnam-demo? Ok! Kina-demo? Skrid!

Peter Skaarup vil derfor stille spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov (S) om sagen.

- Det her er Danmark, og her skal vi ikke indskrænke ytringsfriheden af eventuelle hensyn til ussel mammon. I Danmark skal det ikke være sådan, at man ikke må demonstrere mod bestemte regimer, fordi disse er større handelspartnere end andre regimer. Det er helt i sin orden, at herboende vietnamesere og andre modstandere af landets diktator demonstrerer, og det skal modstandere af det kinesiske regime naturligvis også have lov til. Ellers vil jeg gå så vidt som at sige, at regeringen i sit Kina-knæfald udfordrer vores demokrati, siger Peter Skaarup.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+