Løkke: Ny kontanthjælpsloft-ide er ikke færdigudviklet

Det er endnu uvist, hvor Venstres ønske om et nyt kontanthjælpsloft ligger i kroner og øre.

Hvor stort maksimumbeløbet for offentlige ydelser til kontanthjælpsmodtagere skal være, hvis Venstre vinder magten ved næste valg og dermed kan indføre nyt kontanthjælpsloft, er endnu uvist.

Det siger partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, på et pressemøde på Venstres landsmøde i Odense Congress Center lørdag eftermiddag.

- Det har vi brug for at kigge nærmere på.

- Men jeg har noteret mig, at regeringen har defineret en dansk fattigdomsgrænse. Så regeringen har gjort noget forarbejde ved at sætte nogle grænser for, hvad regeringen synes, der er et anstændig leveniveau i Danmark, siger han og fortsætter:

- Men dermed ikke sagt, at det skal ned på det niveau

Venstre-formanden introducerede i sin tale partiets planer om en jobreform, der blandt andet indebærer, at der skal indføres et nyt kontanthjælpsloft.

Det skal bestemme, hvor meget man kan få i offentlige ydelser. Ud over kontanthjælpen kan der eksempelvis være tale om boligsikring, særlig støtte, børnecheck, børnetilskud og en række enkeltydelser.

Og pengene der spares på ydelserne skal ifølge Venstre i stedet bruges på skattelettelser for de laveste indkomster, annoncerer Løkke.

Med hvordan det nye loft præcist skal hænge sammen, det er for tidligt at sige, oplyser formanden.

- Jeg forestiller mig ikke, at det har en kinamands chance på denne side af valget, så der er sådan set god tid til både at vurdere konkret og at komme ned i detaljerne.

- Det kan for eksempel være vigtigt, at nogle af de særlige tilskud, som man kan få som kontanthjælpsmodtager, der relaterer sig til sundhed, skal stå uden for det her loft.

- Så det skal produktudvikles, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Men tankesættet er, at der er nødt til at være et samlet loft. For når vi har flere tusinde kontanthjælpsmodtagere, som samlet set får offentlige ydelser som svarer til en lønindkomst på 250.000, så synes jeg grundlæggende ikke, at det er urimeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer