TV: Se hvordan Løkke forklarer sin rejsefrås

Lars Løkke blev konfronteret med sine store rejseregninger under Venstres landsmøde

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth

'Ingen kommentarer' fremført i forskellige versioner.

Sådan var Lars Løkke Rasmussens reaktion på Ekstra Bladets afsløring af hans voldsomt dyre rejser for danske skattekroner, da han mødte pressen under Venstres landsmøde.

Se også: Skattekroner betaler Løkkes luksusrejser

Der var ellers rigeligt med muligheder for Løkke til at komme med en forklaring på rejseregningerne på i alt over én million kroner. Rejser, han har været på som formand for klimafonden GGGI, som Danmark har støttet med 90 millioner udviklingsbistandskroner.

Men hver gang pressen spurgte ind til sagen, var Løkkes svar stort set det samme:

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til ud over den, jeg allerede har givet til Ekstra Bladet. Nemlig, at jeg har påtaget mig formandskabet i denne her internationale organisation, som har 20 medlemslande inklusive Danmark. Når jeg har rejst, har jeg gjort det for at udføre en opgave, jeg er blevet betroet, og i fuld overensstemmelse med de retningslinjer, som er vedtaget i bestyrelsen, lød et af svarene fra Løkke.

Se også: Minister: Løkke skal forklare rejsefrås

Mange ubesvarede spørgsmål
Dermed er det stadig mange ubesvarede spørgsmål i sagen.

Det er således lidt af en gåde, hvordan det er lykkedes Løkke at bruge hele 23.737 kroner om dagen, når han har rejst som formand for GGGI.

Løkke har brugt de mange penge på 13 rejser til blandt andet Rio, Seoul og Abu Dhabi. Det svarer til, at han har brugt 74.770 kr. pr. rejse i gennemsnit. Men det var altså ikke muligt at få svar på, om Løkke har i sinde at fremlægge rejse-regnskaberne.

Desuden ville det være værd at få Løkkes forklaring på, hvordan han kan finde på at bruge så mange bistandskroner på sine rejser. Ikke mindst i lyset af, at han har udtalt, at ’hver en offentlig krone skal vendes. Nu er tiden kommet til udviklingsbistanden.’

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere