Udviklingsminister: For dyrt, Løkke

Christian Friis Back slår fast, at Lars Løkkes GGGI-flybilletter var for dyre

Udviklingsministeren fastslår, at Lars Løkke Rasmussen har fråset med bistandsmidlerne ved at købe alt for dyre flybilletter til sine rejser for GGGI. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
Udviklingsministeren fastslår, at Lars Løkke Rasmussen har fråset med bistandsmidlerne ved at købe alt for dyre flybilletter til sine rejser for GGGI. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Flybilletterne på Lars Løkke Rasmussens (V) formandsture for GGGI har været alt for dyre. Det mener udviklingsminister Christian Friis Bach (RV), efter en aktindsigt har vist, at Venstre-formanden har rejst for 775.000 kroner på 15 ture med first class-billetter.

- Vi har et stort ansvar for at bruge vores udviklingsbistand bedst muligt. Det er derfor godt, at bestyrelsesformanden og ledelsen i GGGI har besluttet i august at ændre rejsereglerne, fordi rejserne tydeligvis var for dyre, siger Christian Friis Bach til Ekstra Bladet.

Se også: Luksus-Løkke bruger 64.000 kr. per flybillet

Den radikale udviklingsminister ville ikke kommentere Løkkes rejseudgifter, da de i weekenden blev kendt. Han bad i stedet Løkke om at forklare udgifterne over for organisationen, hvor Friis Bach sidder i bestyrelsen.

Men ministeren tager nu bladet fra munden, efter en udspecificering har vist, at Lars Løkke altså har fløjet på first class for i gennemsnit 65.000 kroner pr. tur.

Se også: Skattekroner betaler Løkkes luksusrejser

Christian Friis Bach vil dog ikke forholde sig til, om sagen skal få yderligere konsekvenser:

- Jeg har nu fået en orientering, og GGGI er under løbende revision. Om der skal ske mere, er en afgørelse, som skal træffes af GGGI’s bestyrelsesformand og direktion, siger han til Ekstra Bladet

En sammenligning mellem Lars Løkkes og udviklingsminister Christian Friis Bachs rejseomkostninger viser en nærmest eksorbitant forskel. (Foto: Polfoto) Samfund Løkkes luksusrejser: Så billigt - og dyrt - kan det gøres

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere