Annonce:
Annonce:

LA-kandidat stak 400.000 velgørenhedskroner ind på egen konto

Det tog byrådsmedlem Poul Erik Mølgaard næsten et år at tilbagebetale pengene

Poul Erik Mølgaard Rasmussen er tidligere medlem er Konservative på Frederiksberg, men er siden skiftet til Liberal Alliance, hvor han netop har trukket sit kandidatur til kommunalvalget. (Foto: Frederiksberg Kommune)
Poul Erik Mølgaard Rasmussen er tidligere medlem er Konservative på Frederiksberg, men er siden skiftet til Liberal Alliance, hvor han netop har trukket sit kandidatur til kommunalvalget. (Foto: Frederiksberg Kommune)
Annonce:
Følg Politik

Efter et velgørenhedsarrangement med ’Ørkenens Sønner’ sidste år skulle daværende konservative byrådsmedlem i Frederikberg Poul Erik Mølgaard Rasmussen overføre overskuddet på godt 400.000 til forskellige velgørende foreninger.

Men i går kunne netmediet enklaven.dk afsløre, at pengene, der blandt andet skulle gå til krigsveteraner, polioramte og familier til kræftramte børn, strandede på en konto, der står i Poul Erik Mølgaards navn.

Ifølge enklaven.dk var sagen den direkte årsag til, at Poul Erik Mølgaard forlod Konservative, og i stedet stillede op til kommunalvalget for Liberal Alliance.

LA-kandidat tog billede af speedometer med 243 km/t

Det var den internationale organisation Rotary, der stod for arrangementet, hvor Poul Erik Mølgaard som medlem var udpeget til at fordele pengene.

Annonce:

Rotary rykkede for pengene flere gange, men endte med at anmelde Poul Erik Mølgaard til politiet for underslæb. Samtidig trak de ham i fogedretten for det skyldige beløb, skriver enklaven.dk, som er i besiddelse af en række dokumenter omkring sagen - heriblandt et underskrevet skyldnerbrev.

Efter godt et års økonomisk tovtrækkeri blev alle pengene tilbagebetalt, og sagen er for Rotary lukket.

Alligevel undrer formanden sig over, at politiet aldrig gik videre med sagen.

- Min retsbevidsthed er et eller andet sted krænket. Han tog pengene uden aftale, og han betalte dem ikke tilbage, da vi bad ham om det, siger Jens Erik Rasmussen.

LA-kandidat kørte 243 km/t: Nu trækker han sig

Overfor Ekstra Bladet forklarer Poul Erik Mølgaard Rasmussen, at det var en nødløsning at anvende hans firmakonto, fordi der ikke var oprettet en konto til at aftage overskuddet fra arrangementet.

- Det var en fodfejl, og det beklager jeg, siger Poul Erik Mølgaard.

Han forklarer, at de mange penge derefter udløste skattemæssige problemer, som var skyld i, at han ikke kunne tilbagebetale pengene.

Poul Erik Mølgaard understreger, at politiet aldrig forfulgte sagen, og han betegner anklagerne som ’grundløse’.

Stig Elling vinker farvel til lokalpolitik

Annonce:

Enklaven.dk skriver i dag, at Poul Erik Mølgaard har valgt at trække sit kandidatur til kommunalvalget som følge af sagen.

Liberal Alliances lokalformand i Frederiksberg, Nathali Selmeczi Leth, siger, at hun ikke kendte til sagen, da Poul Erik Mølgaard blev opstillet, ligesom spidskandidat Laura Lindahl heller ikke kendte til sagen, da hun kaldte Poul Erik Mølgaard for 'en yderst kompetent kandidat'.

Selv siger Poul Erik Mølgaard Rasmussen, at han har været åben, og at flere i partiet var bekendt med sagens indhold, da han stillede op.

LA tager endnu et mandat fra K på Frederiksberg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: