Annonce:
Annonce:

Luksus-Løkke bruger 64.000 kr. per flybillet

Løkkes ultimative luksus: Venstres formand for fin til business-class - flyver på first-class for bistandskroner

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Se tv over artiklen: Så skønt er livet på first-class

Venstres statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen har rejst på ekstremt dyre flybilletter for penge, der ellers kunne være brugt på at hjælpe den tredje verden med grøn vækst.

Så meget luksus får du på første klasse

Løkke har sprængt alle rammer ved at rejse på first-class, der bl.a. byder på kaviar til 20.000 kroner kiloet og nogle af verdens dyreste champagner. Danske ministre rejser normalt på businessclass, der koster langt mindre. I gennemsnit ligger flyprisen på 64.000 kroner på 11 af Lars Løkkes rejser.

Det viser en redegørelse fra klimafonden Global Green Growth Institute (GGGI) i Seoul til udviklingsminister Christian Friis Bach (RV), som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Annonce:

Redegørelsen er blevet lavet, efter Ekstra Bladet i lørdags afslørede, at Venstre-lederen i sit første år som GGGI-formand har brugt 24.000 kroner pr. rejsedag – og samlet har rejst for over en million kroner for organisationen, der bliver støttet med 90 millioner danske skattekroner fra Udviklingsministeriet.

Skattekroner betaler Løkkes luksusrejserUdviklingsminister: For dyrt, Løkke

15 rejser - 770.000 kr
I alt har Løkke brugt over 777.000 bistands-kroner på flybilletter, de 15 gange han har rejst som formand for den skatteyder-betalte klimafond.

På den måde har en returbillet i gennemsnit ’blot’ kostet 52.000 kroner, hver gang Venstre-lederen er steget ind i et fly som formand for GGGI.

Men Ekstra Bladet har gennemgået Løkkes 15 rejser som GGGI-formand – og reelt viser de nye oplysninger, at alene flybilletterne i gennemsnit har kostet hele 64.000 kr. på 11 af Venstre-lederens langdistance-rejser.

Fremover må Lars Løkke da også nøjes med at flyve på businessclass i kampen for bedre klima og vækst i den tredje verden. Det fremgår af redegørelsen fra GGGI til Udviklingsministeriet.

TV: Se hvordan Løkke forklarer sin rejsefrås

Annonce:

Lars Løkke Rasmussen har flere gange via sin spindoktor meddelt, at han ikke vil udtale sig om sit rejsefrås. Han henviser til GGGIs hovedkvarter i Seoul, som Ekstra Bladet i ugevis forgæves har forsøgt at vriste ord ud af.

Køb Ekstra Bladet i morgen og læs meget mere om Løkkes vanvittige rejsefrås:

- Sådan er regnestykket bag Løkkes fly-frås

- Så vildt flyver Løkke - se billederne

- Alt dette har han også fyret bistandskronerne af på

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: