Annonce:
Annonce:

Valgforskere: Løkkes rejsesag påvirker kommunalvalg

Det kan have negative konsekvenser for Venstre til kommunalvalget, hvis Venstre formanden ikke får alt frem

Lars Løkke Rasmussen skal få alt frem, hvis ikke hans rejsesag skal få påvirket kommunalvalget negativt for Venstre. (Foto: Jonas Olufson/Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen skal få alt frem, hvis ikke hans rejsesag skal få påvirket kommunalvalget negativt for Venstre. (Foto: Jonas Olufson/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussens rejsefrås hos Global Green Growth Institute (GGGI) vil kunne afspejles i det kommende kommunalvalg.

Måling: Venstre dykker til laveste niveau siden valget

- Det kan det, hvis det er noget, som slår igennem i meningsmålingerne, hvilket nogle meningsmålinger nu tyder på, at det har, siger Roger Buch, der er valgforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Ekstra Bladet og uddyber:

- Selvom en del vælgere adskiller kommunalvalget fra folketingsvalget, så er der også en del vælgere, der ikke gør. Der er sådan en afsmittende effekt fra landspolitikken til kommunalpolitikken.

Johannes Andersen, der er valgforsker ved Aalborg Universitet, mener dog ikke, at det vil have den store betydning medmindre, at Venstres formand ikke får håndteret situationen bedre:

Annonce:

- Det kan få betydning for Venstre, hvis det giver støj på linjen i længere tid. Jo mere støj det giver, desto mere instinktiv distance ligger man til Venstre.

Forsker: Løkkes luksusrejser afspejler problem i ngo-verdenen

- Venstres krisekommunikation er ikke optimal til at redde tingene. Vælgerne vil nemlig igennem samtaler med kolleger, venner og familie få snakket om denne sag, hvilket giver råd til, hvad de skal stemme, fortæller Johannes Andersen til Ekstra Bladet.

Roger Buch er også af den opfattelse, at sagen hurtigst muligt skal fejres af bordet, hvis det ikke skal kunne mærkes på kommunalvalget:

- Hvis denne sag bliver ved med at ulme i de kommende uger, så kan det få vælgerne til at sætte krydset et andet sted end hos Venstre.

- I visse kommuner vil det ikke få betydning for borgmesterposterne, fordi vælgerne måske vil sætte krydset hos de andre blå partier. Og Venstre vil stadig være storebror i forhold til dem, forklarer valgforskeren på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Løkke taget i ny løgn

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: