Løkke taget i ny løgn

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen indrømmer, at han har løjet

Lars Løkke indrømmer løgn i brev til Venstres medlemmer. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke indrømmer løgn i brev til Venstres medlemmer. (Foto: Jens Dresling)

Lars Løkke Rasmussen har ved flere lejligheder hårdnakket påstået – senest for åben skærm i torsdags – at den danske udviklingsminister Christian Friis Bach og den danske regering har kendt alt til hans ekstremt dyre flyrejser på first class til 64.000 kroner i gennemsnit.

Men det var løgn, og det indrømmer Lars Løkke nu også selv i sit brev til Venstres medlemmer.

Se også: Løkke: Jeg burde have ændret rejseregler

Forkert formand
Da Ekstra Bladet forrige lørdag afslørede hans ekstravagante rejser, forsøgte Løkke på pressemødet under Venstres landsmøde at tørre sagen af på udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

- Udviklingsministeren sidder i bestyrelsen og har yderligere formandskabet for finanskomiteen – det man kan kalde for organisationens økonomiudvalg, så han har fuld adgang til alle informationer, påstod Løkke. Det var bare pure opspind.

Se også: Løkke får honorar for ulønnet job i LøkkeFonden

Påstanden gentog han torsdag i et TV2-interview, hvor han hævdede, at udviklingsministeren var formand for GGGI’s såkaldte Finance Sub-Committee og dermed havde fuldt indblik i luksusrejserne.

- De regler, der er vedtaget af rådet blandt andet med Christian Friis Bachs deltagelse, det er, at formanden flyver på første klasse, hævdede Løkke.

Nu erkender han i sit brev, at det er den danske ambassadør i Korea, Peter Lysholt Hansen, der sidder i økonomiudvalget.

Og Udenrigsministeriet oplyser oven i købet, at de ekstravagante rejser slet ikke er blevet behandlet i økonomiudvalget.

Se også: Løkke løj for åben skærmSe også: Politikere: Undskyldning ikke nok - vis nu de bilag

’Rejsereglerne har hverken været forelagt eller drøftet i bestyrelsen. Rejsereglerne i GGGI er et rent administrativt anliggende’, skriver Udenrigsministeriet i en officiel redegørelse.

’Danmark har været formand for Finance Sub-Committee. Danmark er repræsenteret i komiteen ved den danske ambassadør i Sydkorea, Peter Lysholt Hansen. Der er tale om en komité med deltagelse på embedsmandsniveau. Rejsereglerne har heller ikke været drøftet i denne komité’, hedder det videre i redegørelsen.

Læs i Ekstra Bladet mandag:

  • Løkke forventede 24.000 kroner pr. arbejdsdag
  • Hoteller: Løkkes vilde luksus
  • Helle bor efter statens regler
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen