FAKTA: Få overblik over Løkkes rejsesag

Flybilletter på første klasse og limousinekørsel til lufthavnen. Få overblikket over Lars Løkkes rejsesag

Følg Politik

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har brugt over en million kroner på 15 rejser, som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), der har modtaget 90 millioner danske skattekroner til at fremme grøn vækst i fattige lande.

Her er et hurtigt overblik over sagen:

* Maj 2012: Lars Løkke Rasmussen udnævnes officielt til bestyrelsesformand for den internationale klimaorganisation GGGI.

* Juni 2012: Lars Løkke rejser på sin første flytur på første klasse - first class - betalt af GGGI. First class er den ypperste måde at rejse på med rutefly, og det kan indbefatte egen seng og luksusforplejning.

* Juni 2012 til september 2013: Lars Løkke flyver ni gange på first class og seks gange på business class. De fleste ture går til Seoul (syv), mens andre går til Paris (tre), Rio de Janeiro (en) Doha (en), Abu Dhabi (en), Jakarta (en) og New York (en).

* Flybilletterne koster samlet 808.000 kroner, hvilket svarer til en pris på knap 54.000 kroner i gennemsnit per billet.

* Venstres formand er blevet hentet i limousine med chauffør frem for selv at tage en taxa, når han skulle transporteres fra lufthavnen. Transport har i alt kostet 97.000 kroner.

* På rejserne har Lars Løkke brugt 160.000 kroner på hotel.

* Samlet har Lars Løkke brugt 1.056.402 kroner på 49 rejsedage, hvilket svarer til 21.500 kroner om dagen.

* Han har brugt 25.500 kroner i diætpenge, viser bilagene.

* 27. december 2012: GGGI nedskriver med Lars Løkke som formand de rejseregler, der tillader "first class" på flyrejser for organisationens formand.

* 2. oktober 2013: GGGI oplyser til Ekstra Bladet, at Lars Løkkes hustru, Solrun Løkke Rasmussen, har fået betalt mindst en rejse til Seoul. Billetten blev bestilt til business class, men luftfartsselskabet opgraderede hende til first class uden meromkostninger.

* 5. oktober i år afslører Ekstra Bladet, at Løkke har spenderet mere end én million kroner på 15 rejser for GGGI .

* 10. oktober 2013: Lars Løkke siger til TV2, at GGGI har besluttet at droppe first class og i stedet bruge business class fra 1. august. Det er dog ikke officielt vedtaget i GGGI.

* I samme interview siger Lars Løkke, at han selv har justeret de nye rejseregler uden first class, så reglerne virker med tilbagevirkende kraft i forhold til Løkkes to sidste rejser. De nye regler betyder ifølge Lars Løkke, at han rejser ligesom en dansk minister.

* Lars Løkke har forklaret, at han har "rejst efter de retningslinjer, der var" i GGGI .

* 13. oktober skriver Lars Løkke Rasmussen et brev til Venstres medlemmer, hvor han siger, at han burde have ændret reglerne tidligere.

* Flere af Folketingets partier kræver efterfølgende, at Venstre-formanden lægger alle sine rejsebilag frem, så det tydeliggøres, hvad pengene er blevet brugt på. Samtidig hævder Venstre-folk, at det ikke kan lade sig gøre på grund af GGGI's åbenhedsregler.

* 14. oktober oplyser Udenrigsministeriet, at der ikke er nogen "regler eller særlige hensyn, der forhindrer formanden for GGGI i at bede om at få sine rejsebilag lagt frem".

* 15. oktober skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook, at han vil offentliggøre alle møde-, rejse- og opholdsomkostninger på et pressemøde søndag 20. oktober sammen med GGGI 's direktør, Howard Bamsey.

* 20. oktober bruger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde tre timer og 43 minutter på at besvare pressens spørgsmål om hans rejser.

* På pressemødet kommer det frem, at GGGI fejlagtigt betalte en flyregning på 27.067 kroner for sin datter, som i 2012 fulgte med ham fra Chicago over klimatopmødet Rio+20 i Rio de Janeiro til København. Løkke har bedt GGGI sende ham flyregningen.

* Ifølge Lars Løkke Rasmussen selv har han brugt omkring 3000 kroner på roomservice og skjortevask under sine hotelophold som formand for GGGI.

Kilde: Global Green Growth Institute, memorandum.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+