Løkke: Har brugt 3000 kroner på minibar og tøjrens

Under sine 15 rejser som formand for GGGI har Løkke brugt omkring 3000 kroner på eksempelvis roomservice.

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Omkring 3000 kroner. Det har Venstres og klimaorganisationen GGGI's formand, Lars Løkke Rasmussen, brugt på eksempelvis roomservice og skjortevask under sine hotelophold som formand for GGGI.

Det fortæller han på et pressemøde søndag, hvor han lægger sine rejsebilag frem.

- Det drejer sig om cirka 3000 kroner, eller hvad der svarer til et par hundrede kroner per rejse. Det er for roomservice, minibar, skjortevask, tøjrens, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han forklarer samtidig, at de private udgifter er modregnet i de diæter på omkring 500 kroner om dagen, som Lars Løkke Rasmussen har modtaget.

De diæter vil i øvrigt - understreger Venstre-formanden - fremover være "meget mindre".

- Ved en administrativ fejl er det ikke blevet sat i værk, så ved en fejl har jeg fået udbetalt knap 4500 kroner i diæter sidste måned. Det bliver der rettet op på, fortæller Lars Løkke Rasmussen.

Ud over de personlige udgifter oplyser Venstres statsministerkandidat, at han ved syv-otte "repræsentationsarrangementer" har haft udgifter for 16.000-17.000 kroner - svarende til 700-800 kroner for mad og drikkevarer per næse ved arrangementerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Denne repræsentation er en naturlig del af de forpligtelser, der følger med, lyder det.

Lars Løkke Rasmussen mener, at disse arrangementer har været med til både at styrke GGGI og Danmark udadtil.

I perioden juni 2012 til september 2013 har Lars Løkke Rasmussen fløjet ni gange på first class og to gange på business class i sin egenskab af formand for GGGI. Billetterne kostede samlet omkring 770.000 kroner.