Annonce:
Annonce:

Lod skandaleramte GGGI oversætte kritisk rapport

Rapport sendt fra Danmarks ambassadør i Sydkorea skjuler misbrug af danske udviklingsmillioner i Løkkes klima-organisation

Den danske ambassadør i Sydkorea, Peter Lysholdt har sendt en stærkt mangelfuld rapport om misbrug af skattekroner i GGGI. Foto: Indius Pedersen
Den danske ambassadør i Sydkorea, Peter Lysholdt har sendt en stærkt mangelfuld rapport om misbrug af skattekroner i GGGI. Foto: Indius Pedersen
Annonce:
Følg Politik

Den danske ambassadør i Seoul, Peter Lysholt Hansen, har sendt en stærkt mangelfuld rapport til Udviklingsministeriet om misbruget af skattekroner i Lars Løkkes skandaleramte klimaorganisation GGGI.

Den er oven i købet skrevet af en medarbejder i GGGI's eget hovedkvarter i Seoul - og er den engelske oversættelse af den koreanske rigsrevisions kritiske rapport fra november sidste år.

Meget behændigt mangler alle fodnoterne - og dermed også den helt væsentlige fodnote, der fastslår, at danske bistandsmillioner har betalt til en meget kritiseret kontrakt mellem GGGI og det multinationale konsulentfirma Mckinsey.

De er simpelthen redigeret væk i forhold til den oprindelige koreanske version.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den mangelfulde engelske version sendt fra ambassaden til Udviklingsministeriet i november sidste år. Dermed er det uvist, hvor meget udviklingsminister Christian Friis Bach og hans embedsmænd i Danmark har kendt til forholdene i Korea.

Ekstra Bladet fortalte i lørdags om kontrakten, der er indgået i strid med GGGIs egne regler og har - ifølge den manglende fodnote - en samlet værdi på over 33 millioner danske kroner. Den koreanske rigsrevision har en omfattende gennemgang af de problematiske forhold, men skriver altså kun i fodnoten, at det er de danske penge, som er brugt til at betale McKinsey.

Løkkes klimafond sendte 30 millioner i sort hul

- Det er helt uacceptabelt. Nu skal vi have alt på bordet. Er det bevidst, eller er det sjusk? Det ligner dårligt ambassadørarbejde at sende en rapport uden helt afgørende oplysninger, siger Enhedslistens udenrigsordfører Christians Juhl inden onsdagens samråd med udviklingsminister Christian Friis Bach.

Interne dokumenter fra GGGI, som Ekstra Bladet er i besiddelse af viser, at en meget stor del af pengene kan være spildt.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det den danske ambassadør Peter Lysholt Hansen, som var tilstede for Danmark, da GGGIs bestyrelse drøftede den kritiske rigsrevisionsrapport på et møde i Seoul i december sidste år.

Det var samme Lysholt Hansen, som havde ansvaret for at den mangelfulde rapport sidste år i november blev sendt til Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: