Annonce:
Annonce:

Politikere brød lovgivningen

Kædereaktion: Valgplakater blev hængt op før tid, selv om det var i strid med lovgivningen

Ekstra Bladet fik taget dette billede kort før klokken 15:30 fredag på gågaden i Aarhus, hvor flere personer hang valgplakater af borgmester Jacob Bundsgaard op før tid.
Ekstra Bladet fik taget dette billede kort før klokken 15:30 fredag på gågaden i Aarhus, hvor flere personer hang valgplakater af borgmester Jacob Bundsgaard op før tid.
Annonce:
Følg Politik

En del af de politikere, der stiller op til kommunal- eller regionsvalget, brød lovgivningen fredag, da de valgte at få hængt deres valgplakater op i lygtepæle og træer før klokken 24 fredag.

Hver tredje dansker: Valgplakater er grimme

Men det kan ikke være anderledes, hvis man spørger to af de personer, der er med til at hænge valgplakater op for politikerne i Aarhus Kommune.

– Det fungerer som en kædereaktion, ligesom når hegnet væltes på Roskilde Festival, hvor man ikke vil stå tilbage med alle de dårlige pladser, siger Line Mastrup, der er formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Aarhus, til Ekstra Bladet.

Det er formanden for Venstres Ungdom (VU) i Aarhus, Karina Vincents, enig i:

– Vi kiggede ned på gågaden, hvor vi kunne se, at alle de andre partier var i gang. Derfor gik vi også i gang. Hvis man vil vinde valget, så dur det ikke, at man sidder bagerst og venter, når alle de andre rykket ud.

Annonce:

Måtte ned igen
I Aalborg var DSU også kommet for tidligt i gang med at sætte valgplakater op for Socialdemokraternes spidskandidat i kommunen, Thomas Kastrup-Larsen.

Analyse: Landets bykonger holder på magten

Her blev det dog beordret fra spidskandidaten, at plakaterne skulle ned med det samme og først måtte hænges op igen lørdag:

– Da jeg blev bekendt med, at de havde sat dem op for tidligt, der ringede jeg til formanden og sagde, at dem skulle de pille ned igen.

– Jeg går nemlig meget op i at opføre mig ordentligt. Og derfor skal vores sti hos Socialdemokraterne holdes ren, siger Thomas Kastrup-Larsen til Ekstra Bladet.

Ny lovgivning, tak
– Det vil gøre det lidt nemmere, hvis der ikke var nogen regler omkring, hvornår man kunne begynde at sætte plakaterne op.

Sådan lyder den klare opfordring samtidig fra Thomas Kastrup-Larsen, om lovgivningen ved ophængning af valgplakaterne.

Dovne Robert til DF-leder: Vil du rydde Christiania?

Han giver derudover udtryk for, at kandidaterne til kommunal- og regionsvalgene i Aalborg Kommune og Region Nordjylland for længst har haft deres politiske budskaber og ansigter fremme i bybilledet.

Annonce:

– Der har hængt bannere i Aalborg i flere uger. Derfor burde folk også bare få lov til at hænge valgplakaterne op, når de vil.

DSUs formand i Aarhus, Line Mastrup, der også er med til at hænge valgplakater op for kandidaterne i Aarhus Kommune, vil have ændret reglerne:

– Det ville være en god ide at ændre tilladelsen til at sætte plakaterne op til dagtimerne. Det vil det af sikkerhedsmæssige årsager, fordi det vil være mere forsvarligt end midt om natten, som det er lige nu.

Forsker: Valgplakater skaffer kandidater stemmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: