Solcellesagen: Statsrevisor åbner for kompromis

Statsrevisor lægger op til at skille solcellesagen fra principiel debat om Rigsrevisionen. Minister tilfreds.

Den langstrakte sag om solcelleloven kan måske skimte sin afslutning.

Se også: Corydon: Mediernes solcelle-dækning er gennemført vrøvl

Statsrevisorernes formand foreslår nu en løsning, hvor regeringen udleverer arbejdsdokumenter, men samtidig får et løfte om en principiel debat om den generelle praksis for, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere.

Det skriver Politiken lørdag.

Se også: Thorning: Vi har ikke sagt nej til Rigsrevisionen

Forslaget er lanceret af statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

- Den eneste måde, man kan komme balanceret ud af det på, er ved at skille de to ting ad, siger Peder Larsen til Politiken.

På vegne af de fem statsrevisorer sendte han fredag aften et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), hvor han foreslår en opsplitning af sagen.

Se også: Engell: Rigtig grim sag for regeringen

I brevet, som Politiken er i besiddelse af, bliver det slået fast, at "det er statsrevisorerne og Rigsrevisionen, der skønner, hvilke oplysninger der har betydning for revisionen, og som vi derfor skal have adgang til".

I brevet står der desuden, at statsrevisorerne "tager det for givet, at vi kan gå videre med den planlagte undersøgelse".

Helle Thorning og resten af regeringenstoppen har rodet sig ud i en dum sag med historien om solcellerne. Foto: Live Høybye Politik Regeringens store selvmål Regeringens store selvmål

Samtidig åbner Peder Larsen dog for, at statsrevisorerne "er åbne for en dialog" om forholdet mellem regeringen og Folketinget om Rigsrevisionens rolle.

Modellen får en varm modtagelse finansminister Bjarne Corydon (S), der sammen med topministrene Helle Thorning-Schmidt (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) vakte opsigt ved at skrive et brev til Mogens Lykketoft.

Brevets budskab var, at regeringen ikke per automatik vil udlevere papirer om dele af det lovforberedende arbejde om solcellesagen.

- Hvis vi kunne finde den løsning på sagen, at vi får det principielle spørgsmål belyst og afgjort på en måde, vi alle sammen føler os trygge ved i forhold til de spilleregler, vi har i Danmark, og samtidig sikrer, at der er fuld åbenhed om den konkrete sag i forlængelse af statsrevisorernes ønsker, så er det da en glimrende løsning, som fuldt ud lever op til det, regeringen har ønsket med vores brev, siger Corydon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere