SF opfordrer Lars Løkke til at tjekke skattepapirer

SF vil ikke se Lars Løkkes (V) skattepapirer, men opfordrer til, at Løkke tjekker skat for 2012 i GGGI-diætsag

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke lægge sin selvangivelse frem for 2012, selvom klimaorganisationen Global Green Growth, GGGI, modsiger Venstreformanden i sag om udbetalte diæter i 2012.

Det mener SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, efter at Berlingske skriver, at GGGI ifølge dem selv har udbetalt diæter for 8784,50 kroner i 2012 til Lars Løkke, selvom Løkke har nægtet enhver udbetaling det år fra GGGI.

Se også: Avis: GGGI modsiger Løkke om diæt-penge

I stedet opfordrer SF, at Lars Løkke tjekker med Skat, om statsministerkandidaten har betalt den korrekte skat.

- Jeg vil opfordre til, at Lars Løkke sikrer, at han betaler den skat, han skal. Jeg har ikke behov for at se Lars Løkkes skattebilag. Det er en sag mellem Lars Løkke og Skat, siger Jonas Dahl til Ritzau.

- Venstre og Lars Løkke har ført haft travlt med andres skattesager, og med det, der er kommet frem, kan man kun opfordre ham til at sikre en ekstra gang, at han betaler det i skat, som han skal, lyder det fra Jonas Dahl.

Se også: Så meget kan du rejse for Løkkes budgetØkonomien sejler i GGGI, selv om Lars Løkke Rasmussen har haft et år til at rydde op. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Mere kaos hos Løkke: Alting sejler (stadig) i GGGI

Hos Socialdemokraterne mener Pernille Rosenkrantz-Theil, at de nye oplysninger kræver nye svar fra Lars Løkke trods det historisk lange pressemøde 20. oktober.

- Han bør stille sig frem og svare på spørgsmål, om hvorfor han siger noget på pressemødet, som ikke er i overensstemmelse med det, som står i bilaget, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

- Hver gang vi vender en sten, så dukker en ny op. Man får en fornemmelse af, at går den, så går den, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, der taler på Socialdemokraternes vegne.

Alting sejler (stadig) i Løkkes klimafond. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Rapporten: GGGI har alvorlige økonomiske problemer

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at kommentere oplysninger fra GGGI, men på det lange pressemøde sagde Venstreformanden sådan:

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013. Det er i indeværende skatteår, sagde Lars Løkke.

Se også: GGGI-sagen: Danmark betalte konsulenter 30 millionerSe også: Løkke tog en første klasses omvej

Lars Løkke fik ifølge GGGI, hvad der svarer til 675 kroner per rejsedag, og ifølge skatteadvokat Torben Bagge, kan Lars Løkke risikere en bøde, hvis han ikke har indberettet diætpengene fra 2012 til Skat, da beløbet er skattepligtigt, mener han.

De Konservative oplyser til Ritzau, at de ingen kommentarer har til nye oplysninger fra GGGI.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere