Minister: Lad os få afdækket solcellesag og komme videre

Martin Lidegaard er glad for, at statsrevisorerne åbner for principiel diskussion i forlængelse af solcellesag

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) er glad for et udspil fra statsrevisorernes formand, som lægger op til en principiel debat om, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere til Rigsrevisionen.

Men samtidig skal regeringen udlevere de oplysninger om udformningen af solcelleloven, som Rigsrevisionen beder om, lyder forslaget.

- Jeg er glad for, at vi nu kan få en undersøgelse af hele forløbet om solceller. Det har jeg ønsket hele tiden, og jeg glæder mig til at samarbejde med Rigsrevisionen om det, siger Martin Lidegaard.

- Men jeg er selvfølgelig også tilfreds med, at han lægger op til, at vi skal have en dialog om det mere principielle i sagen, og det har hele tiden været regeringens ærinde, siger han.

Klima- og energiministeren fik en stor næse af Folketinget tilbage i maj, fordi solcelleloven havde nogle huller, som måtte lukkes ad flere omgange.

Fredag aften sendte formand Peder Larsen (SF) på vegne af de fem statsrevisorer et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), hvor han ifølge Politiken foreslår en opsplitning af sagen.

Dels slår han fast, at det kun er statsrevisorerne og Rigsrevisionen, som kan afgøre, hvilke oplysninger de skal have adgang til, og at statsrevisorerne tager det for givet, at de kan gå videre med den planlagte undersøgelse af solcellesagen.

Men samtidig åbner Peder Larsen altså for en dialog om forholdet mellem regeringen og Folketinget om Rigsrevisionens rolle.

Og den model er Martin Lidegaard godt tilfreds med.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at der er nogen, der har brugt det her til at skyde mig i skoene, at jeg slet ikke ønskede en undersøgelse.

- Jeg kan garantere for, at jeg om nogen kun har al mulig interesse i at få afdækket det her forløb, lære af erfaringerne og komme videre, siger Martin Lidegaard.

Om hvorfor sagens dokumenter så ikke bare er blevet lagt frem fra starten, siger ministeren:

- Vi har hele tiden sagt, at vi ikke havde noget at skjule, og at vi gerne ville samarbejde med Rigsrevisionen, men vi havde også nogle principielle overvejelser, som vi synes det var vigtigt at diskutere i Folketinget.

Ifølge Politiken får forslaget også en varm modtagelse fra finansminister Bjarne Corydon (S), der sammen med regeringstoppen vakte opsigt ved at skrive et brev til Mogens Lykketoft.

Brevets budskab var, at regeringen ikke per automatik vil udlevere papirer om dele af det lovforberedende arbejde om solcellesagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere