Bliver de aldrig klogere: Topfolk i Venstre tilbyder ulønnet stilling

Søren Pind og en gruppe ledende Venstre-folk leder efter en ulønnet praktikant. - Men de får SU, lover partisekretær

Søren Pind er blandt de Venstre-folk, som søger en gratis praktikant. (Foto: Cathrine Ertmann)
Søren Pind er blandt de Venstre-folk, som søger en gratis praktikant. (Foto: Cathrine Ertmann)

- Som praktikant i sekretariatet bliver du en del af livet i Danmarks største parti og kommer helt tæt på MF’ernes arbejde, tanker og idéer.

Sådan lyder et lokkende jobopslag lige nu på Københavns Universitets hjemmeside.

En gruppe af absolutte frontfigurer i Venstre har nemlig besluttet, at de vil ansætte en ulønnet praktikant i deres sekretariat på Christiansborg.

Det er kendte navne som Søren Pind, Peter Christensen, Karen Ellemann og Martin Geertsen den gratis praktikant, skal arbejde for.

Det finder ikke sted
- Du vil få et indgående kendskab til arbejdsgangene på Borgen og have rig mulighed for at dykke ned i forskellige politiske områder, lyder det videre i opslaget.

Venstres partisekretær har ellers tidligere forsikret, at partiet ikke benytter sig af ulønnet arbejdskraft i Folketinget.

- Det er mig, der sidder med den slags, og det finder ikke sted, har Claus Richter tidligere udtalt til Jyllands-Posten.

Men da Ekstra Bladet konfronterer ham med det ulønnede praktikjob, er Venstres regler ikke helt så enkle.

Claus Richter understreger, at denne stilling er en såkaldt uddannelsesstilling, og derfor er det okay, at jobbet er ulønnet.

- Det her uddannelsesstilling, hvor at vi kræver, at det blive meritoverført, så det er en del af praktikantens studieforløb, forklarer han.

- Som praktikant er du på arbejde hele dagen fa 8 til 16, men det er en uddannelsesstilling, så de passer deres skole ved side af, forklarer han over for Ekstra Bladet.

- Så de får SU samtidig med, at de er der, lyder det fra Claus Richter.

- Men de får altså ingen løn fra Venstre?

- Nej, det gør de ikke, siger partisekretæren.

Jespersen sammenblandede Borgen og sin avis
Jobopslaget kommer efter Karen Jespersen i går måtte opgive at ansætte en ulønnet praktikant efter kritik på bl.a. Twitter.

Se også: Karen Jespersen opgiver gratis-job

Om den sag forklarer Claus Richter, at Jespersens opgav stillingen, fordi der var forvirring om, hvem praktikanten egentlig skulle arbejde for. Karen Jespersen som folketingsmedlem, eller Karen Jespersen som udgiver af sit eget private medie.

- Når Karen Jespersen tog sit jobopslag ned, så var det fordi, hun havde skrevet noget om, at praktikanten også skulle skrive for den denkorteavis.dk, forklarer partisekretæren.

Tidligere er også den radikale Zenia Stampe kommet i modvind, da hun tidligere i år søgte en ulønnet medarbejder.

Se også: MF'er Raser mod Zenia: Du er en asocial hykler!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere