Da V havde skatteminister-posten: Selv småbeløb skal beskattes

Da Venstre selv sad på skatteministerposten, nægtede partiets næstformand, Kristian Jensen, at indføre bagatelgrænse

Da Kristian Jensen var skatteminister var der ingen nedre grænse for skattesnyd. (Foto: Peter Hove)
Da Kristian Jensen var skatteminister var der ingen nedre grænse for skattesnyd. (Foto: Peter Hove)

Der var ingen nedre grænse for, hvad Venstre betragtede som skattesnyd, da partiet selv sad på skatteministerposten i VK-regeringen frem til 2011. Dengang lancerede V-skatteminister Kristian Jensen en såkaldt fairplay-kampagne mod bl.a.skattesnyd. Og hvis Løkkes kontante diæter var blevet udbetalt dengang Venstre havde skatteminister-posten, havde Løkke fået et ordentlig rap over fingrene af Kristian Jensen, som i dag er næstformand i partiet.

- Hvis alle betalte den skat man skal ifølge loven, vil vi kunne sænke skatten på arbejde. Hvis man tænker tanken til ende og overvejer, hvilke konsekvenser det får, hvis alle arbejder sort, så tror jeg de fleste vil give mig ret i, at de ikke bryder sig om det samfund, lød det fra Kristian Jensen i en pressemeddelelse fra september 2005 på skat.dk

Se også: Skatteeksperter: Løkke skylder i skatSe også: S: 'Løkke gemmer sig bag skærmen'Se også: Ekspert om GGGI-skattesag: Fremlæg dokumentation, Løkke

Søndag er det kommet frem, at Lars Løkke Rasmussen skylder i skat for sine diæter udbetalt fra GGGI i 2012, som han ellers nægtede at have modtaget. Og selvom beløbet, der mangler at blive beskattet, kun er på små 9.000 kroner, var intet skattepligtigt beløb for småt til at blive beskattet under Kristian Jensens ministertid.

Det stod bl.a. klart i januar 2007, da Kristian Jensen erklærede, at skattemyndighederne var klar til at udstede bøder til folk, der havde sort rengøringshjælp ansat. Dengang afviste han, at der bure være en bagatelgrænse for fifleri med skattemidler:

- Det vil være en blåstempling af sort arbejde, og det vil jeg ikke være med til, erklærede Kristian Jensen 22. januar 2007 til Radioavisen.

Udtalelsen lå i forlængelse af den større offensiv mod sort arbejde, som Jensen i 2005 søsatte under navnet 'Fairplay'.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere