Partier: Løkke må forklare sig i skattesag

Både SF og Enhedslisten opfordrer på det kraftigste Lars Løkke til at få styr på sine skatteforhold

På Facebook forklarer Lars Løkke sagen om sine diætpenge med, at han faktisk har betalt for meget i skat:

'Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold,' skriver han.

Men ifølge flere skatteeksperter, som Ekstra Bladet har talt med, giver svaret ikke så meget mening. Hvis Løkke har betalt for meget i skat, så er det penge, han har fået tilbage. Og var diætpengene ikke medregnet fra starten, så har Lars Løkke stadig et udestående med Skat.

Se også: Skatteeksperter: Løkke skylder i skat

- Man kan ikke lade være med at huske, at Lars Løkke og Venstre har været meget nidkære overfor andre politikeres skatteforhold, siger politisk ordfører i SF, Jonas Dahl.

- Derfor synes jeg da, at man må opfordre Lars Løkke temmelig kraftigt til at få styr på, at han betaler det i Skat, som alle andre danskere også skal betale, siger Jonas Dahl.

Se også: Løkke efter diæt-kritik: Jeg har betalt for meget i skatSe også: Ekspert om GGGI-skattesag: Fremlæg dokumentation, Løkke

Jonas Dahl understreger, at han har ikke noget ønske om at få indsigt i Lars Løkkes private skattepapirer.

Det samme gælder for Christian Juhl fra Enhedslisten, som dog gerne vil komme med et opfordring til Lars Løkke.

- Hvis han ikke vil mistænkeliggøres, må han jo forklare, hvordan det hænger sammen, siger Christian Juhl, som forventer, at Skat kigger nærmere på sagen.

- Jeg går ud fra, at Skat er så vågne, at de tager sig en grundig gennemgang af Løkkes skatteforhold. Alt andet ville være underligt, for det ville de jo gøre i alle andre tilfælde, siger Christian Juhl fra Enhedslisten.

Se også: S: 'Løkke gemmer sig bag skærmen'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere