Thorning giver EL kold skulder: Ingen lov om kædeansvar

Kædeansvar er et godt instrument mod social dumping, siger minister. Men regeringen vil ikke lovgive om det

Regeringen fortsætter med at afvise et af Enhedslistens hovedkrav i forhandlingerne om en finanslov.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) slår fast, at regeringen ikke vil lave lovgivning om kædeansvar for at bekæmpe social dumping.

- Det er sådan set rigtigt, at regeringen ikke vil lovgive om kædeansvar.

- I forhold til arbejdsklausuler, sociale klausuler og kædeansvar har vi lavet en aftale med kommuner og regionerne om, at det er noget, de kan bruge i større omfang. Og det gør de rent faktisk også derude, siger Thorning i Folketingets spørgetime.

Også Mette Frederiksen, som står i spidsen for forhandlinger om indsatsen mod social dumping sideløbende med finanslovforhandlingerne, siger nej til lovgivning om kædeansvar.

- Regeringen har én holdning til, om man skal lovgive eller ej, og Enhedslisten har en anden. Nu synes jeg så, det handler om at finde ud af, hvor vi kan finde hinanden, og der er masser af muligheder, siger hun.

Beskæftigelsesministeren taler dog varmt om konceptet bag kædeansvar, hvor hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner deres ansatte efter danske løn- og arbejdsvilkår ved offentlige bygge- og anlægsprojekter.

- Kædeansvar er et godt instrument. Det bliver brugt i en del kommuner, og mange af vores borgmestre går til valg på enten at indføre det eller at videreføre det. Dermed har man muligheden for lokalt at træffe det valg, man mener, er det rigtige, siger Mette Frederiksen.

Regeringens afvisning af at lovgive om kædeansvar har mødt kritik fra både fagbevægelsen og internt i Socialdemokratiet og SF.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere