Pia Kjærsgaard: Præsidiet skal lukke solcellesag onsdag

Folketingets præsidium skal afvise at være overdommere i strid mellem regeringen og statsrevisorerne, mener DF

Folketingets præsidium skal afvise at være overdommere i strid mellem regeringen og statsrevisorerne, mener DF (Foto: Ekstra Bladet)
Folketingets præsidium skal afvise at være overdommere i strid mellem regeringen og statsrevisorerne, mener DF (Foto: Ekstra Bladet)

Når Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) onsdag mødes med medlemmer af Folketingets præsidium, så skal sagen om fire topministres omstridte solcellebrev lukkes.

Og det skal ske med en klar afvisning af regeringens ønske om at begrænse Rigsrevisionens adgang til dokumenter om forberedelsen af solcelleloven.

Det mener Dansk Folkepartis medlem af præsidiet, Pia Kjærsgaard.

- Det brev burde aldrig nogensinde være afsendt fra regeringen, og jeg mener, det bør afvises. Vi skal ikke sidde og være overdommere i præsidiet. Det er slet ikke vores gebet, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Solcellesagen drejer sig om flere huller i solcelleloven, som utilsigtet gav særdeles lukrative ordninger i forhold til opsætning af solceller. Det vil over de kommende år koste staten flere hundrede millioner kroner.

Det forløb har statsrevisorerne bedt Rigsrevisionen undersøge. De fire topministre Helle Thorning-Schmidt (S), Bjarne Corydon (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) har imidlertid sendt et brev til Folketingets formand om sagen.

I brevet lægger de op til, at Rigsrevisionen ikke skal have adgang til dokumenter om det lovforberedende arbejde, fordi det ifølge de fire ministre normalt ikke er område, som Rigsrevisionen undersøger. Det ønsker ministrene en diskussion om i Folketinget.

Men den argumentation afviser Pia Kjærsgaard fuldstændigt:

- Der sker en sammenblanding, hvis vi begynder at gå ind i den her sag. Rigsrevisionen er og skal være fuldstændig uafhængig. Så derfor er det helt besynderligt, at regeringen finder på, at det er præsidiet, der skal have det brev, siger Kjærsgaard.

Et kompromisforslag fra statsrevisorernes formand Peder Larsen kan blive udgangen på sagen. I et brev til Mogens Lykketoft foreslår Peder Larsen, at Rigsrevisionen får de ønskede dokumenter, men at der derudover kan tages en "dialog" om Rigsrevisionen.

Det forslag har både Bjarne Corydon og Margrethe Vestager talt positivt om.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere