Facebook-opdatering afslører: Lars Løkke løj på maratonpressemøde

Lars Løkke Rasmussen indrømmer i sin Facebook-opdatering at have fået diæter i 2012. Det afslører, at han talte usandt på famøst GGGI-pressemøde

Lars Løkke Rasmussen talte usandt om sine diæter på GGGI-pressemødet i oktober. (Foto: Lars Krabbe)
Lars Løkke Rasmussen talte usandt om sine diæter på GGGI-pressemødet i oktober. (Foto: Lars Krabbe)

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen løj, da han på det famøse 3 timer og 43 minutter lange GGGI-pressemøde for to uger siden igen og igen sagde, at han ingen diæter fik i 2012.

Det stårt klart, nu hvor Lars Løkke Rasmussen på Facebook skriver, at han 'vil rette op på' skattebetalingen for diæterne i forhold til skatteåret 2012:

- Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold, skriver Løkke på Facebook.

Se også: Partier: Løkke må forklare sig i skattesag

Dermed står det klart, at Venstre-formanden fik diæter fra klimafonden - hvoraf flere blev udbetalt kontant i hånden - samt, at han talte direkte usandt for den danske befolkning på pressemødet forrige søndag. Der sagde han:

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013. Det er i indeværende skatteår, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede nagelfast:

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI.

Berlingske citerer imidlertid i dag GGGI-talsmand Mike Sullivan for, at Løkke fik udbetalt knap 9.000 kroner under sine seks dyre rejser for klimafonden i 2012.

Se også: Skatteeksperter: Løkke skylder i skat

Flere skatteeksperter vurderer over for Ekstra Bladet, at Lars Løkke Rasmussen skylder penge i skat på trods af den for meget betalte skat fra 2012, han selv nævner.

-Når man ser den opdatering, virker det mest som, at han har fået sin revisor, Deloitte, til at foretage en ny gennemgang af hans indkomst for 2012. Det er altså ikke fordi, han har fået det her kontrolleret hos Skat. Og de kan så komme frem til, at han har betalt for meget. De penge får almindelige dødelige – og også Lars Løkke Rasmussen – tilbage på deres Nemkonto ifm. Årsopgørelsen for 2012, siger seniorskattekonsulent fra revisionsfirmaet BDO, Henning Boye, til Ekstra Bladet.

- Betyder det, at han har fået penge tilbage pga. for meget betalt skat for 2012, men at han fortsat har et mellemværende med Skat pga. diætpengene?

- Ja, det er klart. Det må forstås sådan.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere