Engell: Solcellebrev er ren tabersag for regeringen

Regeringstoppen står tilbage som den store taber efter at have sendt omstridt solcellebrev, vurderer Engell

Regeringen står tilbage som den store taber, efter at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), onsdag bakkede statsrevisorerne op i deres ønske om også at undersøge det lovforberedende arbejde i den såkaldte solcellesag.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det et prestigetab af rang for regeringstoppen, der "helt klart har tabt den magtkamp det var mellem regeringstoppen på den ene side og statsrevisorerne og Rigsrevisionen på den anden".

- Regeringen mente, at undersøgelsen gik for vidt i forhold til Rigsrevisionens beføjelser, og man ønskede en principiel diskussion af Rigsrevisionens arbejdsområde.

- På det første punkt har det tabt klart, for undersøgelsen fortsætter på fuld styrke.

- På det andet punkt slog Lykketoft også fast, at den efterfølgende drøftelse af Rigsrevisionen vil blive styret fra Folketingets side og ikke ved, at regeringen banker et lovforslag i bordet. Så her har man også tabt, siger Hans Engell.

Det var i et brev til Mogens Lykketoft, at fire topministre, Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager, Annette Vilhelmsen og Bjarne Corydon, ønskede den pågældende undersøgelse begrænset.

Hans Engell forstår ikke, hvorfor ministrene i første omgang i det hele taget forsøgte at bremse dele af Rigsrevisionens undersøgelse af sagen.

- Jeg undrer mig over, at man ikke fra regeringstoppens side havde så meget politisk fornemmelse, at man kunne se, at det ville være en dødssejler på forhånd, når man lægger op til at begrænse en allerede igangsat undersøgelse, siger han.

Hans Engell vurderer dog ikke, at regeringen har ønsket at skjule noget i den pågældende sag.

Brevet er udtryk for flere ting, blandt andet et ønske om at sætte den nye rigsrevisor, Lone Strøm, på plads, fordi hun har ført en mere offensiv stil i medierne end sine forgængere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere