Udenrigsministeriet giver ny forklaring om GGGI - igen

Enhedslisten undrer sig over forklaring om klimaorganisationen, som Lars Løkke Rasmussen er formand for

Udenrigsministeriet kommer nu med den tredje forklaring på, hvorfor Rigsrevisionen ikke blev orienteret om en kritisk revisionsrapport om klimaorganisationen GGGI's forvaltning af op mod 25 millioner danske bistandskroner, skriver Information.

Ifølge ministeriet blev den kritiske sydkoreanske rigsrevisionsrapport ledsaget af "et udførligt svar fra det sydkoreanske ministerium, der på tilfredsstillende vis redegjorde for, hvordan man ville følge op".

- Sagen blev derfor ikke indrapporteret til Rigsrevisionen, skriver Udenrigsministeriet til Information.

Dette svar undrer blandt andre Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl:

- Det er en ganske ny forklaring, siger han til Information.

- Hidtil har udviklingsministeren jo sagt, at det er, fordi der ikke er tale om korruption i juridisk forstand, at han ikke har orienteret om problemerne.

- Vi ville gerne have haft oplysningerne langt før, for tænk, hvis vi kunne have sparet et års bøvl og et års penge, tilføjer Christian Juhl.

Da sagen kom frem 17. oktober, var forklaringen fra udviklingsminister Christian Friis Bach (R), at "rapporten omhandler de sydkoreanske midler til organisationen".

- Jeg har ikke haft kendskab til misbrug af danske udviklingsmidler, sagde han.

Som Information senere kunne dokumentere, nævner rapporten dog specifikt uregelmæssigheder med danske bistandskroner.

Efter et samråd 23. oktober sagde ministeren, at de uregelmæssigheder, der er beskrevet i rapporten, ikke opfylder den juridiske definition af korruption.

Det var dengang begrundelsen for, at det ikke var påkrævet at orientere Rigsrevisionen.

- Der står ikke noget om korruption i den rapport, og derfor står der heller ikke noget om korruption med danske midler, sagde ministeren.

Interessen for GGGI 's økonomi og administration voksede, efter at det kom frem, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som organisationens formand adskillige gange har rejst på 1. klasse på rejser rundt i verden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere