Betjent: 'Legaliser dog hashen'

Politiassistent Troels Lund revser regeringens bandeindsats og opfordrer til en legalisering af hash, hvis man vil rockerne til livs

Politiassistent Troels Lund forstår ikke, hvorfor regeringen ikke giver et hårdt slag til banderne og samtidig frigør en masse af politiets ressourcer ved at legalisere hashen. (Foto: Martin Lehmann / POLFOTO)
Politiassistent Troels Lund forstår ikke, hvorfor regeringen ikke giver et hårdt slag til banderne og samtidig frigør en masse af politiets ressourcer ved at legalisere hashen. (Foto: Martin Lehmann / POLFOTO)

Politikerne forsøger desperat at komme de mange bandeproblematikker til livs. Senest med en kommende stramning af den allerede eksisterende bandepakke.

I et debatindlæg på politiken.dk tager politiassistent Troels Lund fat om den betændte rod under overskriften: 'Legaliser dog hashen'.

Her revser han regeringens bandeudspil, fordi den ikke tager fat på bandernes primære indtægtskilde: Hashhandlen.

'Som ordenshåndhæver har jeg utålmodigt ventet på regeringens bandeudspil. Især har jeg været utålmodig efter at se, hvilke tiltag man havde fundet på til at ramme ondets rod – hashhandlen. Skuffelsen stod mål med min utålmodighed,' skriver Troels Lund.

Se også: 25-årige 'Mette' syg af sclerose: Cannabisolie hjælper mig

Troels Lund tror ikke på, at hårdere straffe og mere forbud er effektive midler mod den organiserede kriminalitet.

Man skal derimod tage rockernes penge, hvis man vil fjerne deres status i samfundet.

'Uden deres penge forsvinder al tiltrækningskraft – ingen biler, ingen damer, ingen fester. Tilbage står en midaldrende overvægtig mand med hængevom og lædervest,' skriver Troels Lund.

Den 18-årige Jan Monrad ryger en chillum og er stadig i live og ved godt mod her 44 år senere. (Privatfoto) Vagthund Frigiv hash

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter overfor Ekstra Bladet, at det er en af deres medarbejdere, der har skrevet indlægget.

- Vi betragter det som hans egen private holdning, som han har givet udtryk for i debatindlægget, siger pressevagt Martin Bjerregaard ved Midt- og Vestsjællands politi.

Han forsikrer om, at det ikke vil få umiddelbare konsekvenser for Troels Lund.

- Det er ikke forbudt at have private holdninger, når man er ansat ved politiet. Det vi vil være opmærksomme på er, om det har indflydelse på hans tjenesteudøvelse - og der kan jeg skynde mig at sige, at som vi kender ham, har det indtil videre ikke været tilfældet, siger Martin Bjerregaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere