Engell: Nu skader Løkke hele blå blok

Lars Løkke skal i dag forklarer sig over for Thulesen Dahl og co. Hans Engell analyserer

Lars Løkke Rasmussen mødes tirsdag med sin borgerlige støtter. (Foto: Ditte Valente)
Lars Løkke Rasmussen mødes tirsdag med sin borgerlige støtter. (Foto: Ditte Valente)

Venstres ombruste formand Lars Løkke Rasmussen skal i dag stå skoleret foran de øvrige borgerlige partileder.

Det sker, når han mødes med Anders Samuelsen (LA), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Barfoed (K) til et møde, hvor det forventes, at han vil blive afkrævet en forklaring på den omsiggribende rejse-skandale.

Hans Engell påpeger, at sagen nu truer med at skade hele den borgerlige blok.

- Han får noget af et forklaringsproblem, fordi alle partierne - Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance - har bygget et kommende valg op omkring at støtte ham som statsminister. Men bliver den her sag ved, så belaster den jo også dem. Løkkes problemer begynder nu at blive et problem for hele den blå lejr, siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig har sagen udviklet sig til en gevaldig hovedpine for Løkkes eget parti frem mod mødet med vælgerne den 19. november ved kommunalvalget.

Det slider
- Mange af de vælgere, som Venstre kunne håbe stemte V ved det her valg, de vil formentlig ikke gøre det. Hardcore Venstre-vælgere skal nok holde fast. Men mange lønmodtagere og ganske almindelige metalarbejdere, selvstændige, HK'ere og så videre, de føler sig ikke særligt fristet af et parti, hvor partilederen har så lidt styr på pengene. Derfor er det en rigtig alvorlig sag, forklarer Hans Engell, og konstaterer:

- Det slider, at der hele tiden kommer nye afsløringer og nye elementer frem. Der findes ikke noget der er mere opslidende for en politiker end en sag som ikke kan blive bragt til standsning.

- Hvis kommunalvalget bliver en taber for Venstre, så vil Løkke få hele skylden.

- Er Lars Løkke ved at nå et punkt, hvor han ikke kan holde til mere?

- Nej, der er lang vej endnu af mange grunde. Bl.a. fordi der ikke er nogen, som går direkte efter struben på ham. Og de borgerliges problem er, at der ikke er nogen, som kan springe ind i hans sted. Alting er bygget op omkring ham, der står ikke nogen i kulissen og tripper. Så hvis den her sag gør, at han ikke kan fortsætte, så har det blå Danmark lidt af et problem.

Meget mystisk
Dagens møde med de blå samarbejdspartnere kommer dagen efter, at Lars Løkke indrømmede, at han gav forkerte oplysninger på sit meget omtalte pressemøde den 20. oktober.

I interviews med landets største tv-stationer forklarede han, at han på mødet ikke kunne huske, at han i 2012 modtog diæter fra GGGI.

Se også: Løkke om diæt-forklaring: Jeg huskede forkertSe også: S-ordfører er rundtosset over Løkkes forklaringerSe også: Facebook-opdatering afslører: Lars Løkke løj på maratonpressemøde

Den forklaring giver kun Lars Løkke flere problemer, vurderer Hans Engell.

- Jeg mener bestemt ikke, Løkkes forklaring i aftes løste sagen, slår han fast.

- Det virker meget mystisk, at Løkke ikke kan huske, hvornår han har modtaget diæter i forbindelse med sine rejser. Hvis man pludselig får mellem 100 og 200 dollar i en kuvert, så plejer man at kunne huske det.

- Det virker også meget underligt, at han i går sagde, at han faktisk ikke havde gået materialet til pressemødet den 20. oktober personligt igennem. Altså, det pressemøde var det vigtigste i hans politiske liv, siger Engell, og tilføjer:

- Det tegner et billede af noget værre roderi.

Se også: Skatteeksperter: Løkke skylder i skat

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere