Villy om konens hjerteanfald: Værre end mit

Jeg ville bebrejde mig selv, hvis jeg bare fortsatte som vanligt, siger udenrigsminister Villy Søvndal efter han har taget orlov på grund af konens hjerteanfald

Parret ved Dronningens 40-års regentjubilæum (Foto All Over Press)
Parret ved Dronningens 40-års regentjubilæum (Foto All Over Press)

- Det lignede meget det jeg havde, altså en blodprop i hjertet.

Sådan siger udenrigsminister Villy Søvndal til TV2 News efter han idag tog orlov til starten af januar.

Hans kone, Heidi Perto, er blevet ramt af et hjerteanfald og skal - efter hun har været indlagt en uge - gennem et længere genoptræningsforløb.

- Det viste sig, at hun havde problemer med hovedpulsåren, som ikke var tæt. Derfor skulle hun opereres meget tæt på hjertet. Det er en meget gennemgribende operation, et stort indgreb, som det heldigvis tyder på, at hun kommer godt igennem. Det er jeg naturligvis meget glad og taknemmelig over, siger Villy Søvndal.

Han skulle være vendt tilbage på arbejdet i dag, efter han selv blev ramt af en blodprop tirsdag den 22. oktober.

- Oveni det jeg selv har været igennem er jeg nødt til at hjælpe min kone gennem et forløb, der er fyldt med meegt smerte og hvor hun ikke kan noget som helst. Jeg ville bebrejde mig selv hvis jeg bare fortsatte som vanligt i den her situation, siger Villy Søvndal til Ekstra Bladet.

Søvndal blev udskrevet den 27. oktober og har siden opholdt sig i hjemmet i Sdr. Bjert ved Kolding.

61-årige Villy Søvndal og den 18 år yngre Heidi Perto har været gift siden november 2011. Heidi Perto er uddannet psykolog og har en datter fra et tidligere forhold, mens Villy Søvndal har tre voksne børn fra et tidligere ægteskab.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere