Søvndal overvejede at gå af

Villy Søvndal erkender, at han har overvejet sit job som udenrigsminister. Men han fortsætter på posten

Tankerne om en fremtid som udenrigsminister var naturligvis oppe at vende hos Villy Søvndal (SF), da hans kone, Heidi Perto, søndag blev indlagt med et hjerteanfald.

- Det er klart. Og jeg har også konkluderet, at jeg fortsætter med mit job efter denne pause, siger han til TV2 News.

Han fortsætter på posten, og nøjes med at tage orlov frem til begyndelsen af januar for at pleje konen, der skal i gennem et længere forløb med genoptræning.

Se også: SF-bagland: Vi ønsker Villy og familien det bedste

- Jeg synes, det er vigtigt, at jeg bidrager med det, jeg kan, i den her verden. Nemlig at være med til på de store ting at placere Danmark et sted, hvor vi kan tegne et flot billede af Danmark ude i verden, siger han.

Villy Søvndal blev selv ramt af en blodprop i hjertet den 22. oktober, hvorfor han gennemgik en vellykket operation. Han skulle have været tilbage på jobbet i midten af november.

I søndags skete der så det, at hans kone vågnede op med store smerter i brystet og armene. Søvndal tænkte i første omgang, at det kunne være en blodprop, fordi han havde haft samme symptomer.

Se også: Søvndal tager orlov - konen ramt af hjerteanfald

- Det viste sig at være endnu værre, nemlig at hun havde problemer med sin hovedpulsåre, som ikke var tæt, og derfor skulle hun opereres helt tæt på hjertet.

- En meget stor operation, som hun nu heldigvis ser ud til at være godt igennem, siger Villy Søvndal til TV2 News.

Se også: Villy om konens hjerteanfald: Værre end mit

Hun skal nu gennem en længere genoptræningsperiode, og det er det kommende forløb, deri ifølge Søvndal vil være fyldt med megen smerte for hustruen, der får ham til at tage orlov.

- Jeg tror, jeg vil bebrejde mig selv efterfølgende, hvis jeg bare fortsatte som vanligt i den situation, og derfor tager jeg en pause, siger han til tv-stationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere