Özlem Cekic: Hitz but-Tahrirs modstand mod valget er desperat

Hizb ut-Tahrir råder muslimer til at blive væk fra kommunalvalget. Ren desperation lyder det fra Özlem Cekic

"De danske politiske partier forsøger nu at lokke muslimerne til at deltage i kommunalvalget" og "Valgdeltagelse er uvæsentlig i forhold til realisering af muslimernes interesser".

Sådan lyder opråbet fra den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir, der i en pressemeddelelse råder muslimer til ikke at stemme ved det kommende kommunalvalg den 19. november.

Men ifølge folketingspolitikeren Özlem Cekic (SF) er Hizb ut-Tahrir frustrerede over, at imamer og muslimske organisationer er begyndt at opfordre nydanskere til at møde op og sætte deres kryds på valgdagen.

- Det er et klart tegn på desperation. Imamerne, moskéerne og muslimske organisationer er på gaden nu for at sige, at det er vigtigt, at man stemmer.

- Det presser Hizb ut-Tahrir utrolig meget, for de står alene med deres fundamentalistiske synspunkter, siger hun.

Sammen med folketingskollegaen Fatma Øtkem (V) rejser Özlem Cekic forud for kommunalvalget rundt i Danmark for at opfordre flere med etnisk minoritetsbaggrund til at stemme.

Cekic slår fast, at der kun er tale om et mindretal blandt muslimer, der ikke ønsker demokratiet. Hun beretter samtidig, at hun og Fatma Øtkem har mødt folk med yderliggående holdninger på deres landsturné.

- Blandt de hundredvis af personer vi har talt med, har vi mødt seks unge mennesker, som synes, det er uforeneligt at være muslim og demokrat, fortæller Özlem Cekic og tilføjer:

- Alle dem, der taler demokratiet, imod skal tages alvorligt. Også Hizb ut-Tahrir. Det er vigtig, at man siger fra over for dem, for det, de siger, er ikke sandheden.

Hun mener samtidig, at Hizb ut-Tahrir er dobbeltmoralske i deres opfordring om at boykotte kommunalvalget.

- Hizb ut-Tahrir kæmper mod demokratiet samtidig med, at de benytter de goder, som demokratiet giver dem ved at ytre sig og forsamle sig. Det er simpelthen så hyklerisk, siger Özlem Cekic.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere