Kristendemokraterne: Sareen er religionsforskrækket

Ministers håb om at afskaffe blasfemiparagraf er et angreb på retten til egen tro, mener Kristendemokraterne

Det er et udtryk for en "kulturradikal kamp for et ateistisk ligemageri", når minister for ligestilling og kirke, Manu Sareen (R), vil ophæve blasfemiparagraffen.

Det mener Kristendemokraternes formand, Stig Grenov.

- Udfaldet mod loven kan kun tolkes som endnu et religionsforskrækket angreb på retten til at tænke og tro, som man vil, lyder det fra Stig Grenov i en pressemeddelelse.

Han peger på, at blasfemiparagraffen kun har virkning i en situation, hvor der føres hetz mod religiøse grupper, samtidig med at den offentlige orden forstyrres.

- Loven reddede således i 1938 danske jøder fra at blive offer for en smædekampagne, mens det øvrige Europa drev af antisemitisme. Men ingen dansk borger kan straffes for at tale dårligt om hverken Gud eller religiøse dogmer, sådan som ministeren påstår, siger Stig Grenov.

Blasfemiparagraffen er adskillige gange i historien blevet kritiseret til trods for, at den kun sjældent er blevet taget i brug. Senest, det skete, var i 1971.

Men Manu Sareen mener ikke, at danskere skal kunne straffes for at tale dårligt om guder eller religioner.

- Kritik kan skabe udvikling, og så går det ikke, at du kan blive anmeldt for at kritisere en religion. Der skal vi vægte ytringsfriheden, siger ministeren til Politiken.

Ifølge Manu Sareen vil det sende et stærkt signal til det internationale samfund, hvis Danmark afskaffer blasfemiparagraffen.

Straffelovrådet blev i slutningen af 2011 bedt om at vurdere fordele og ulemper ved en afskaffelse, men vurderingen er endnu ikke færdiggjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere