Regeringen er parat til at give mere til de ældre

Regeringen har nu lagt et tilbud på bordet til Enhedslisten på ældreområdet. Partiet er ikke tilfreds

Regeringen forsøger nu at lande et kompromis med Enhedslisten om partiets altoverskyggende krav til en aftale om næste års finanslov - en såkaldt genopretning af ældreplejen.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) efter et to timer langt møde med Enhedslisten lørdag.

- Enhedslisten har krævet, at vi løfter kvaliteten på ældreområdet. Og jeg vil gerne sige nu, at det er regeringen indstillet på, siger Bjarne Corydon og fortsætter:

- Vi er indstillet på, at vi bruger penge på at vi løfter kvaliteten i ældreplejen med ekstra midler, som kommunerne får mulighed for at bruge alt efter, hvor problemerne er størst i den enkelte kommune.

Enhedslisten har kaldt det "fuldstændig afgørende" for en aftale, at regeringen giver indrømmelser på ældreområdet, og partiet kræver minimumstandarder for antallet af blandt andet bade, rengøring og gåture til de ældre.

Det kan ikke komme på tale, fastslår finansministeren. Men han er parat til at give flere penge til området.

- Vi afviser at smøre det tyndt ud over det hele på en måde, som ikke vil kunne mærkes, og som ikke taget hensyn til, at der er forskel på kommunerne og deres prioriteter.

- Det er vigtigt, at vi bruger pengene på de ældre, der har det sværest. Og dem, der bedst kan vurdere den slags, det er de lokalpolitikere, der har ansvaret for ældreplejen.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, betegner regeringens tilbud som noget, der "ser pænt ud på papiret".

- Jeg oplever, at de er åbne overfor at gøre noget på ældreområdet. Men når det gælder om at omsætte det til virkelighed, så synes jeg, det kniber, siger hun.

- Forhandlingerne bliver ved med at sidde fast. Det er vigtigt at gøre noget for de ældre, der kan mærkes, og som ikke bare ser pænt ud på papiret. Jeg forstår ikke regeringens modstand mod det her, siger hun med henvisning til minimumkravene til ældreplejen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere