Lyssky pengeklub støtter borgmesterkandidat i Aalborg

Socialdemokratisk borgmesterkandidat får støtte fra forening, der udnytter hul i partistøttereglerne

Thomas Kastrup-Larsen modtager 170.000 hemmelige kroner til sin valgkamp. (Foto: René Schütze/Polfoto)
Thomas Kastrup-Larsen modtager 170.000 hemmelige kroner til sin valgkamp. (Foto: René Schütze/Polfoto)

Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, får økonomisk støtte fra en nystartet forening til pengeindsamling, der bevidst har omgået reglerne om partistøtte.

Det skriver Berlingske.

Se også: Lyssky pengeklub støtter borgmesterkandidat i Aalborg

Op til kommunalvalget modtager borgmesterkandidaten 170.000 kroner til sin kampagne fra foreningen Aalborg Erhvervsklub af 2013, der består af erhvervsledere fra lokalområdet.

Medlemslisten er dog hemmelig, og over for Berlingske vil formanden ikke afsløre, hvilke virksomheder og erhvervsledere, der støtter Thomas Kastrup-Larsens kampagne.

- De penge, Thomas har fået, er lettere at give på denne måde, uden at man kan se, hvor de stammer fra. Andet end at man kan se, at de stammer fra klubben, fortæller formand Henning Hjorth Jensen.

Ifølge de gældende regler skal det oplyses til kommunen, hvis man støtter med mere end 20.000 kroner.

Men tre gange har Aalborg Erhvervsklub af 2013 undveget den regel, ved at foreningen foruden medlemmernes kontingent på 15.000 kroner har fået indbetalt et beløb lige under 20.000 kroner af erhvervsledere.

Navnene på de pågældende kommer dog ikke frem i offentligheden, som blot vil kunne se, at Aalborg Erhvervsklub af 2013 har bidraget med over 20.000 kroner.

Se også: EL: Skuffende at S får penge fra hemmelig erhvervsklub

Thomas Kastrup-Larsen bekræfter, at han modtager støtte fra foreningen.

- Jeg vil bare sige, at det her handler ikke om en eller anden hemmelig loge. Det handler om, at vi overholder alle regler til punkt og prikke, fortæller han til Berlingske og siger, at han ikke har kendskab til, at nogle har indbetalt over 20.000 kroner til erhvervsklubben.

Formanden for Socialdemokraterne i Aalborg, Martin Mølholm, siger til Berlingske, at partiet ikke ønsker at udnytte smuthuller i loven.

Han vil nu stoppe praksissen med, at Aalborg Erhvervsklub af 2013 modtager anonyme donationer på mere end 20.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere