EL: Ældre skal have minimumrettigheder

Ældre skal garanteres rengøring hver 14. dag og hovedrent en gang årligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

- Det er en åbenlys god idé at indføre nogle minimumrettigheder på ældreområdet. Hvis man ikke selv er i stand til at gøre rent, så har man ret til at få gjort rent hver 14. dag, siger Johanne Schmidt-Nielsen.(Polfoto)
- Det er en åbenlys god idé at indføre nogle minimumrettigheder på ældreområdet. Hvis man ikke selv er i stand til at gøre rent, så har man ret til at få gjort rent hver 14. dag, siger Johanne Schmidt-Nielsen.(Polfoto)

Ældre skal garanteres mindsterettigheder, så de får gjort rent hver 14. dag og hovedrengøring én gang årligt.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, før hun mandag forhandler finanslov med regeringens økonomiske ministre.

Enhedslisten kræver en garanti for, at kommunerne kun bruger pengene på ældre. Sporene skræmmer, fordi partiet sidste år fik en halv milliard kroner til børn, som kommunerne brugte til andre formål, forklarer hun.

- Det er en åbenlys god idé at indføre nogle minimumrettigheder på ældreområdet. Hvis man ikke selv er i stand til at gøre rent, så har man ret til at få gjort rent hver 14. dag, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Skønt Enhedslisten ikke stiller ultimative krav, så er et resultat på ældreområdet vigtigt, når Enhedslistens folketingsgruppe skal anbefale partiets hovedbestyrelse at støtte finansloven, påpeger hun.

- Det er afgørende for os i Enhedslisten, hvis vi skal stemme for en finanslov, at vi får igangsat en genopretning af velfærden blandt andet på ældreområdet.

- Det kræver, at man ikke bare afsætter nogle penge, men også sikrer, at pengene går til området, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten kræver også, at regeringen lovgiver om kædeansvar, så hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner ansatte efter danske overenskomster. Det har finansminister Bjarne Corydon (S) afvist.

- Det burde være et et tema for regeringen at sikre, at der kommer arbejdspladser ud af det på danske løn- og arbejdsvilkår, når vi bygger supersygehuse, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun afviser, at det strider mod den danske model at lovgive i stedet for at forhandle på arbejdsmarkedet.

- Nej, det mener jeg bestemt ikke, at det gør, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere