Pia Allerslev erkender: Vi skjulte tusindvis af støttekroner

Flere eksperter mener, at Venstre har brudt loven ved ikke at oplyse, hvem partiet har fået støtte fra i 2009. Nu beklager hovedpersonen, men hun vil ikke betale tilbage

Pia Allerslev påtager sig det fulde ansvar for, at et beløb på over 20.000 kroner (Foto: Miriam Dalsgaard)
Pia Allerslev påtager sig det fulde ansvar for, at et beløb på over 20.000 kroner (Foto: Miriam Dalsgaard)

Venstre modtog mere end 20.000 kroner fra en arbejdsgiverorganisation ved det seneste kommunalvalg i 2009, men oppositionspartiet oplyst aldrig om det økonomiske bidrag. Det viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.

Sekretariatsleder i Industriens Arbejdsgivere i København (IAK) bekræfter over for avisen, at organisationen udstedte over 20.000 kroner til Venstres i hovedstaden i 2009.

Loven foreskriver, at partier skal give kommunen besked om, hvem der har støttet med mere end 20.000 kroner.

Men ifølge Berlingskes aktindsigt har Venstre kun oplyst, at partiet har fået penge fra en forening, der kalder sig "Debatselskabet Vækst i København".

Forvaltningsekspert og jurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole mener, at der er tale om et lovbrud.

- Hvis man modtager partistøtte fra kommunen, så er det en betingelse, at man indsender oplysninger om navn og adresse på private bidragydere, der indbetaler mere end 20.000 kroner, siger han til Berlingske.

SF: Hemmelig partistøtte til S er pinligSpidskandidater mørklægger valgmillonerValgkort 2013: Hvad stemmer du?

Nu erkender Pia Allerslev
Den daværende formand for Venstre i København, Vagn Svendsen, underskrev dokumentet. Han husker ikke noget om IAK-støtten, og tilføjer, at pengene muligvis er blevet kanaliseret over i Debatselskabet Vækst i København.

Ifølge Vagn Svendsen var det Pia Allerslev, der dengang tog sig af pengeindsamlingen til datterselskabet.

Pia Allerslev siger dog til Berlingske, at "hun ikke ved, hvad det er for en forening", men at hun har hørt om den, da foreningen har støttet hende selv.

Nærmere adspurgt erkender Venstre-spidsen dog tirsdag morgen, at pengene skulle være indberettet.

- Det er ganske rigtigt, at der blev givet en donation på mere end 20.000 kroner, som skulle have været indberettet til kommunen. Det er ikke sket. Pengene er givet til en lokal Venstre-forening, og der har siddet nogle frivillige, som ikke har været opmærksomme på, at de skulle gøre det. Det er en fejl, og jeg tager selvfølgelig ansvaret for, at det ikke er blevet indberettet, siger Pia Allerslev til Berlingskes Nyhedsbureau (BNB)

Hun vil dog ikke betale pengene tilbage, gør borgmesterkandidaten klar.

- »Vi vil ikke betale pengene tilbage. Det er som sagt en fejl, der er sket. Vi har brugt pengene til at føre valgkamp for Venstre i 2009. Vi har modtaget de her penge i åbenhed, og de er også blevet givet i fuld åbenhed, så nej, det ser jeg ikke nogen grund til, siger Pia Allerslev til BNB.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter