Politiet skal undersøge ny lækage i skattesag

Fortroligt brev til Skattesagskommissionen er lækket til BT, og det fører nu til ny politianmeldelse

Der er på ny mistanke om ulovlig lækage i forbindelse med Skattesagskommissionens undersøgelse af, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger om statsminister Helle Thorning-Schmidts og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Se også: Skattesagen: Nøglevidne atter i skranken

Skattesagskommissionen har indgivet en politianmeldelse, efter at avisen BT onsdag skriver om et brev til kommissionen fra Skat Københavns tidligere direktør Erling Andersen, der er en af hovedpersonerne i skattesagen.

- I dagens udgave af BT citeres og refereres der fra Erling Andersens bemærkninger og kommissionens brev.

Se også: DNA kan fælde anonym brevskriver

- Efter kommissionens opfattelse er der rimelig formodning for, at en af bisidderne har overtrådt sin tavshedspligt med hensyn til nævnte materiale, og kommissionen anmelder derfor forholdet til Københavns Politi, skriver Skattesagskommissionen på sin hjemmeside.

Skattesagskommissionen understreger, at der ikke er konkret mistanke til nogen af de 19 bisiddere i sagen.

Se også: Nyt krudt i skattesag: Politiet rører ikke en finger

Erling Andersen sendte den 5. november en række afsluttende bemærkninger til Skattesagskommissionen, hvor han ifølge BT retter flere anklager mod tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Peter Loft har blandt andet 'i urimelig grad' forsøgt at påvirke/kræve bestemte udtalelser fra Skat København til Ombudsmanden om håndteringen af skattesagen, skriver Erling Andersen ifølge BT

Se også: Berlingske offentliggør anonymt brev

Erling Andersen skriver ifølge BT også, at det ville kunne give interessante oplysninger til kommissionen om Peter Loft og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) håndtering af pressen i skattesagen, hvis kommissionen indkalder tidligere pressechef i Skatteministeriet Mette Thorn til afhøring.

Se også: Derfor jagter ingen den anonyme brevskriver

Skattesagskommissionen afholder efter planen de sidste afhøringer 18. december, hvor Peter Loft og Troels Lund Poulsen for anden gang skal en tur i vidneskranken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere