Johanne: Godt, vi hjælper Im... Men hvad med alle de andre?

Der er behov for en gennemgang af udlændingelovgivningen efter Im-sagen, mener Enhedslisten

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) vil have en generel lovændring, så færre børn udvises af Danmark. (Foto: Per Folkver)
Johanne Schmidt-Nielsen (EL) vil have en generel lovændring, så færre børn udvises af Danmark. (Foto: Per Folkver)

En særlov er formentlig på vej, der skal åbne de danske grænser for syv-årige Im Nielsen og hendes mor, Suthida, der i sidste uge blev udvist af Danmark.

Men der er for mange lignende sager, hvor børn der er født eller er opvokset i Danmark, har danske venner og en dansk hverdag, sendes ud af landet i sager om familiesammenføringer og opholdsret. Det mener Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der i kølvandet af sagen om Im Nielsen vil have justitsminister Morten Bødskov til at ændre på lovgivningen, så der kommer færre udvisningssager med børn opvokset i Danmark.

- Jeg synes, det er fantastisk godt og på tide, at der gøres noget i Ims sag, så de kan komme hjem til Nordjylland så hurtigt som muligt. Men hvorfor greb Morten Bødskov ikke ind allerede i 2012, hvor jeg stillede ham spørgsmål om sagen. På den måde ville man allerede dengang kunnet have undgået hele dette helvede og undgå udvisningen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslistens frontfigur nævner to lignende sager, hvor familier med børn opvokset i Danmark splittes op.

- Skal vi så også lave særlov for Benny Andersen fra Bornholm, der er for syg til at rejse ud af landet for at besøge sin kone og barn, der er udvist? Skal vi lave særlov for Kenneth Iversen og hans vietnamesiske kone og barn? De er blevet nødt til at flytte til Tyskland, efter de har fået afslag på familiesammenføring, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Se også: Bødskov: DF får ikke veto i Im-sagenSe også: FAKTA: Forløbet om den udviste enke og datteren ImSe også: DF: Vi kan ikke overskue konsekvenserne af Im-lovindgreb

- Der er simpelthen urimelig mange eksempler på, at børn, der reelt er danske, sendes ud af landet. Og det er ikke kun i sager, hvor ægtefællen dør. Vi ser det igen og igen. Det er bare ikke alle, der finder vej til tv-skærmene og vores hjerter, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten vil nu bruge aftenens forhandlinger om lovindgrebet, der skal hjælpe Im Nielsen, til at tale for, at der skal en generel gennemgang af den danske udlændingelovgivning.

- Jeg håber på, at denne fornyede interesse fra begge sider af Folketingssalen ikke bare handler om, at der er kommunalvalg lige om lidt, eller om at Im har været i TV2 Nyhederne og Aftenshowet. Vi har behov for en generel lovændring.

Men der er jo en lovgivning på området. Og de her sager kommer ikke hver dag. Er det ikke for vidtgående at ændre loven?

Nej. Jeg mener ikke, vi tager tilpas hensyn til barnets tarv. Og det skal være udslagsgivende. Hvis man er født og vokset op i Danmark, har venner, skole, hverdag i Danmark, så skal man ikke kunne smides ud, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der dog ikke vil blokere for, at særloven for Im, hvis en generel lovændring ikke er mulig.

- Vi vil selvfølgelig ikke tage Im som gidsel. Jeg siger bare, der er mange børn som Im. Og jeg håber meget, at Bødskovs kovending i denne sag ikke bare skyldes, at Im har været i fjernsynet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere