Red Barnet: Særlov er ikke nok

Særlov i sagen om Im er ikke nok, mener Red Barnet. Det er dobbeltmoral så det synger, mener organisationen

Red Barnet mener ikke, at en særlov i sagen om Im er nok. Det er dobbeltmoral så det synger, mener organisationen (Foto: POLFOTO)
Red Barnet mener ikke, at en særlov i sagen om Im er nok. Det er dobbeltmoral så det synger, mener organisationen (Foto: POLFOTO)

Politikerne skal respektere barnets tarv i alle udlændinge sager - og ikke kun i sagen om den syvårige Im, der er blevet udvist til Thailand sammen med sin mor, Suthida Nielsen.

- Det er dobbeltmoral så det synger. En særlov er ikke nok. Vi skal også ændre den uanstændige udlændingelov, der betyder, at børn som Im bliver udvist. Politikerne skal tage barnets tarv alvorligt i alle udlændingesager, siger generalsekretær Mimi Jakobsen.

Hun mener, at der skal en reel lovændring til, der ikke krænker børns rettigheder. Politikerne bør tage ansvar og lave loven om og ikke bare vaske hænder ved at lave en særlov, siger Red Barnets generalsekretær.

- Det er de politikere, der ikke kunne få det blodigt nok, ikke kunne få det menneskefjendsk og børnefjendsk nok, der nu tror, at de vinder stemmer på en ulykkelig sag. Det er så dobbeltmoralsk, siger Mimi Jakobsen i en pressemeddelelse.

I Red Barnet understreger man, at loven skal laves om en gang for alle, så man sikrer, at intet barn bliver sendt ud, med mindre det er bedst for barnet. Red Barnet kommer derfor med en appel til politikerne.

- Man kunne samle en hel bunke af sager med børn, der på tragisk vis bliver udvist af landet, uden at man har taget hensyn til en samlet vurdering af barnets tarv og barnets rettigheder. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger Mimi Jakobsen.

- Det er tilsyneladende endelig gået op for politikerne i hele Folketinget - derfor er min appel klar: Spis nu ikke børnene af med en særlov. Gå hele vejen og lav en reel lovændring, der ikke krænker børns rettigheder, siger hun.

Ifølge Red Barnet bør politikerne gå hele vejen og se på børn som selvstændige mennesker med selvstændige rettigheder. Det gælder både i sager som den med Im - men også i sager om danske børn, påpeger Mimi Jakobsen.

- Lad os nu få Børnekonventionen skrevet ind i dansk lovgivning, siger Red Barnets generalsekretær.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere