Vilhelmsen: Fortalelse kostede en million

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen erkender, det var en fejl at tildele Lisbeth Zornigs projekt en million kroner

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen forklarer, at hun har fordoblet puljen til socialt udsattes valgdeltagelse, efter hun fejlagtigt tildelte Lisbeth Zornig alle pengene. (Foto: Finn Frandsen / POLFOTO)
Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen forklarer, at hun har fordoblet puljen til socialt udsattes valgdeltagelse, efter hun fejlagtigt tildelte Lisbeth Zornig alle pengene. (Foto: Finn Frandsen / POLFOTO)

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen erkender, at det var en fejl, da hun tildelte en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens projekt 'Stemmer på kanten', som bliver fulgt i DRs dokumentarprogram af samme navn.

Faktisk endte fortalelsen med at koste en million ekstra.

- Min tilkendegivelse over for Lisbeth Zornig Andersen var medvirkende til, at jeg den 5. september 2013 hævede det beløb, som organisationerne kunne få del i fra en til to millioner kroner, siger Annette Vilhelmsen i Folketinget, hvor Jakob Engel-Schmidt (V) spurgte ind til den kontroversielle sag.

- Når hun har hævet puljen fra en til to millioner, må pengene være taget fra nogle andre, siger Jakob Engel-Schmidt, som på onsdag igen vil spørge ministeren til sagen og kræve svar på, hvor pengene er kommet fra.

Se også: Zornig vil have socialt udsatte til stemmeurnerne

- Det er politisk amatørarbejde, der strider mod god forvaltningsskik og ret i forbindelse med uddelingen af offentlige midler, siger Jakob Engel-Schmidt, der generelt betegner sagen som 'stærkt kritisabel'.

Han mistænker blandt andet DRs tilstedeværelse for at have haft indflydelse på ministerens gavmilde gemyt, men ministeren kom ikke en forklaring af sine handlinger nærmere under mødet i salen.

Nils Malmros og konen Marianne, der i en dyb psykose dræbte parrets baby. (Foto: Klaus Gottfredsen) Danske kendte Tabuer: De fortalte også deres voldsomme historie

Her forklarerer Annette Vilhelmsen, at misforståelsen opstod, fordi hun troede, at den samlede pulje af midler til at fremme valgdeltagelsen for socialt udsatte var øremærket Zornigs projekt. Men senere viste det sig, at Lisbeth Zornig ikke engang havde søgt de midler, som ministeren gerne ville dele ud af.

- Jeg sagde det til Lisbeth Zornig Andersen, fordi jeg havde blandet puljen og kampagnen sammen på en sådan måde, at jeg havde fået forståelsen af, at der var en million til 'Stemmer på kanten'. Det var ikke tilfældet, og det er min fejl, siger Annette Vilhelmsen, som erkender, at sagen har været en bommert.

- Det har bestemt ikke været en køn proces, siger Annette Vilhelmsen.

Se også: Lisbeth Zornig presset til at stoppe omstridt bog: Det er ikke det værd

Ekstra Bladet har efterfølgende spurgt Annette Vilhelmsen, hvor pengene kommer fra. Hun svarer, at de kommer fra Socialministeriets omstillingspulje:

- Pengene fra omstillingspuljen kan gå til flere formål, og det er ifølge finansloven mig, der fastsætter de nærmere regler for, hvordan pengene i omstillingspuljen anvendes. Det er penge, der f.eks. er afsat til kommunale og lokale organisationer. Og her har vi valgt at afsætte dem til socialt udsattes valgdeltagelse.

- Havde pengene ikke været brugt på det, så kunne det være brugt på noget andet, siger Annette Vilhelmsen og understreger, at pengene fra omstillingspuljen ikke var afsat til andre formål, inden de blev en del af puljen til de socialt udsatte.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere