Rabat til boligejere skiller regeringen og VKO

VKO har forladt forhandlingerne om en løsning på de fejlramte ejendomsvurderinger. Populisme, siger minister.

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti forlod torsdag forhandlingerne om de fejlramte ejendomsvurderinger. Og nu smækker skatteminister Holger K. Nielsen (SF) døren i efter de tre borgerlige partier.

Stridspunktet i forhandlingerne er, om man kan forlænge de fejlramte vurderinger fra 2011 indtil et nyt vurderingssystem er på plads.

Holger K. Nielsen afviser dog blankt de borgerlige partiers krav om, at grundskatteloftet skal sættes ned med 10 procent for alle boligejere - uanset om man har betalt for meget i skat eller ej.

Ifølge de borgerlige er det nødvendigt for at minimere risikoen for, at nogle boligejere betaler for meget i skat på grund af fejl i vurderingerne. Men det afviser ministeren.

- De vil give 10 procent rabat til alle boligejere i det her land. Også til dem, der har betalt for lidt i ejendomsskat, og det er sådan set de fleste, der har betalt for lidt i skat.

- Og jo rigere, du er, jo større rabat får du. Derfor vender det her fuldstændig forkert socialt set, siger Holger K. Nielsen.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, forventer, at Venstres løsning vil koste statskassen omkring 170 millioner kroner om året.

- Når regeringen selv mener, at 2011 er fejlvurderet, så bliver man nødt til fra politiske hold at gøre noget, indtil det nye system er på plads, siger Peter Christensen.

Samme melding kommer fra De Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen:

- Regeringen vil ikke være med til at kompensere de boligejere, der har udsigt til at betale for meget i boligskat de næste tre år. Det er grunden til, at der desværre nu er sammenbrud i forhandlingerne, siger han.

Men de borgerlige partiers beregning er ikke korrekt, mener man i Skatteministeriet.

Samlet set vil en nedsættelse af grundskatteloftet med 10 procent koste samfundet et beløb på omkring 10 milliarder kroner over de næste 10 år. Og det vil regeringen ikke være med til.

Holger K. Nielsen kalder de borgerlige partiers ageren i sagen for populistisk og uansvarlig. Han henviser til, at fire forskellige Venstre-skatteministre havde ansvaret for området i 10 år uden at lave en ejendomsvurderingsmodel, som fungerer:

- I stedet for at tage ansvar for at styrke ejendomsvurderingerne, bruger Venstre anledningen til at give skattelettelser til de mest velhavende boligejere. Det er en useriøs måde at forhandle på, siger Holger K. Nielsen.

Han regner i stedet med at få flertal for lovforslaget med Enhedslisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere