Mimi til Folketinget: Hvor er børnenes rettigheder henne

Dobbeltmoralen har gode dage på Borgen, mener Red Barnets generalsekretær på baggrund af Im-sagen

- Det er ikke kønt, at politikerne i bred enighed lovgiver på baggrund af en enkelt sag som i tilfældet om Ims opholdstilladelse i Danmark frem for at rette op på de indlysende mangler, der er i udlændingepolitikken i forhold til mange andre børns retssikkerhed.

Det siger generalsekretær Mimi Jakobsen fra Red Barnet på baggrund af Folketingets lovinitiativ, som primært skal sikre den syvårige pige Im og hendes mor dansk ophold efter stedfaderens død.

- Nu har folk siddet med tårer i øjnene og set Ims historie på tv. Men jeg kan ikke lade være med at tænke, om den her lov var kommet, hvis der var tale om en 15-årig somalisk dreng.

- Til gengæld er der masser af andre udvisningssager, som ikke lige drejer sig om en død forælder, men hvor barnets tav i den grad ikke bliver tilgodeset, siger Mimi Jakobsen.

Hun mener, at vi nu ser en masse politikere, som enten har strammet udlændingeskruen til det yderste eller undladt at løsne den, og som nu forsøger at tage afstand til deres egne beslutninger.

- Jeg er skuffet og oprørt over, at når politikerne så endelig tager fat i det her, så gør man det ikke ordentligt og får fjernet nogle af de reelle sorte pletter i udlændingeloven i forhold til barnets tarv og den børnekonvention, som vi ikke lever op til i Danmark, siger hun.

Ifølge Berlingske Tidende fik godt 1000 børn under 12 år nej til sammenføring med en eller flere af deres forældre i årene 2005-2010 under den tidligere borgerlige regering.

- Vi kan ikke redde alle. Men man bør gennemgå de sager og se på, hvilke af dem der bør have lov at blive. Som det er nu, handler det ikke om barnets ret, men om mor makker ret eller med andre ord er integreret tilstrækkeligt efter politikernes mening, siger Mimi Jakobsen.

- Hvis Danmark ikke er i stand til at inkorporere børnekonventionen i sin lovgivning, som eksempelvis Grønland allerede er i fuld gang med, hvem er så, siger hun.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere