Derfor vil DF ikke sige ja til Im

Integrationsordføreren fra Dansk Folkeparti vil ikke stemme for en lov, når lovforslaget endnu ikke er klart og siger, at sagen kunne være undgået

Im og hendes mor kan snart vende tilbage til Danmark. (Foto: Privatfoto)
Im og hendes mor kan snart vende tilbage til Danmark. (Foto: Privatfoto)

Dansk Folkeparti var det eneste parti i Folketinget, der ikke ville tilkendegive onsdag aften, at loven vil blive ændret, så syvårige Im og hendes mor kan komme tilbage til Danmark.

Se også: Skolen vil feste for Im

Og det er der en helt enkelt årsag til, ifølge partiets integrationsordfører, Martin Henriksen:

- Vi udtrykte selvfølgelig betænkelighed ved at lovgive med tilbagevirkende kraft og kan ikke sige ja til et lovforslag, som vi ikke har set endnu, da vi ikke kender konsekvenserne heraf.

- Jeg synes, det er fair nok, at folk har spurgt Dansk Folkeparti, hvorfor vi ikke bare stemmer for uanset hvad. Men pointen er bare, at der kan komme rigtig mange mennesker, der vil sige, at nu skal I også kigge på min sag, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet og uddyber:

Se også: Klassekammerat til Im: Hvorfor sender man børn væk?

- Vi kommer nemlig til at sende et signal om, at sagerne bare skal sendes nok i tv-udsendelser, fordi Folketinget vil lovgive med tilbagevirkende kraft på udlændingeområdet.

Familien kunne være i Danmark
Integrationsordføreren fra Dansk Folkeparti giver samtidig udtryk for, at Im og hendes mor ikke ville være blevet udvist, hvis det havde været under den tidligere regering med Dansk Folkeparti som støtteparti.

- Den pågældende familie fik jo opholdstilladelse, da Dansk Folkeparti havde magt. Men den pågældende familie fik inddraget opholdstilladelse og blev smidt ud, da vi ikke havde magt, fortæller Martin Henriksen og fortsætter:

Se også: Ims farmor: Vi er lykkelige

- Da vi havde indflydelse, der var der en klageadgang direkte til ministeren. Det vil sige, at ministeren kunne stoppe en udvisning. Den klageadgang ændrede regeringen og Enhedslisten, så ministeren ikke længere kunne stoppe udvisning.

Ministeren nægter
Martin Henriksen fortæller derudover, at justitsminister Morten Bødskov ikke ville kigge efter andre opholdsbestemmelser, der måske kunne være medvirkende til, at familien allerede nu kunne komme tilbage til Danmark:

- Vi har det synspunkt, at denne her sag kunne løses ved, at ministeriet satte sig ned og kiggede efter andre opholdsbestemmelser, som familien kunne få opholdstilladelse efter. Derved skulle familien ikke vente på, at en ny lov blev vedtaget.

Se også: Ims støttegruppe: Vi sidder med tårer i øjnene

- Der fik vi fortalt af ministeren, at det havde ministeriet ikke undersøgt. Og det fik mig til at spørge, om ministeren ikke ville undersøge det, men det ville ministeren ikke, siger Martin Henriksen og giver udtryk for, at Morten Bødskov stadig kan nå at se på det:

- Det står stadig ministeren stadig frit for at kigge efter andre bestemmelser, der gør, at familien kan komme til Danmark med det samme.

Se også: Jubel: Im kan blive i Danmark

1 af 2 Martin Henriksen. (Foto: Krestine Havemann/Polfoto)
2 af 2 Im og hendes mor kan snart vende tilbage til Danmark. (Foto: Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere