Ophedet Venstre-mand: Feje hunde og vattede politikere

Peter Christensen var bestemt ikke tilfreds med, at S og SF ikke ville deltage i debatten oppe fra Folketingets talerstol

Peter Christensen var bestemt ikke tilfreds med S og SF. (Foto: ft.dk)
Peter Christensen var bestemt ikke tilfreds med S og SF. (Foto: ft.dk)

Venstres tidligere skatteminister Peter Christensen pustede sig op og brugte særdeles hårde ord, da han skulle beskrive sine politiske modstandere i Folketingssalen torsdag formiddag.

- I stedet for har man den frækhed og sidde fra sin talerstol som en fej hund og anklage tidligere ministre for lovbrud, sådan lød det blandt andet undervejs i Venstre-mandens tale fra Folketingets talerstol.

Se også: Kæmpe valgprognose: Se om din kommune bliver rød eller blå

Peter Christensen var fortørnet over, at regeringspartiernes skatteordfører ikke vil gå på talerstolen i forbindelse med den sidste behandling af lovforslaget om offentlige ejendomsvurderinger og tilbagebetaling af for meget opkrævet skat.

Derfor startede Venstres tidligere skatteminister også med at sige følgende, da han overtog talerstolen:

- Sjældent har jeg oplevet en mere usædvanlig adfærd end den, der er til stede i salen i dag.

Herefter fortsatte han sin opsang til de politiske modstandere:

- Man ønsker ikke at deltage i debatten, man ønsker ikke at have en ordveksling om, hvad gør vi bagudrettet og i øvrigt, hvad kan vi gøre fremadrettet.

Se også: Styrelse mørklægger Løkkes økonomi

- I stedet for har man den frækhed og sidde fra sin talerstol som en fej hund og anklage tidligere ministre for lovbrud. Det, jeg grundlæggende efterlyser, er mandsmod og kvindemod.

- Viljen til at stå op og stå ved sine holdninger. Jeg har aldrig set mere vattede politikere før, sagde Peter Christensen.

Efter talen var overstået fik de øvrige folketingsmedlemmer i salen lov til at stille spørgsmål, hvilket SFs Anne Baastrup blandt andet benyttede sig af:

- Er Venstre indstillet på at tage en rigsretssag?

Her måtte Peter Christensen dog lige informere SF'eren om, at en undersøgelseskommission først skulle nedsættes for at kunne tage stilling til, om der ville komme en rigsretssag.

Men den tidligere skatteminister gav samtidig udtryk for, at han intet havde at skjule og stod til rådighed.

- Nedsat alle de undersøgelseskommissioner, I har lyst til. Jeg bruger gerne min tid på at møde op, hvis jeg skal det, sagde Peter Christensen og sluttede af med at sige:

- Tak for kaffe.

HELE DEBATTEN I FOLKETINGET KAN SES HER. SPOL HEN TIL 10:43:00 FOR AT SE KLIPPET MED PETER CHRISTENSEN.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere