Konservativ vil være integrationsborgmester i København

Rasmus Jarlov går ved det kommende kommunalvalg efter posten som integrationsborgmester i hovedstaden

Der er lagt op til et borgerligt drama i København, når borgmesterposterne skal uddeles efter det kommende kommunalvalg.

Dansk Folkeparti har tidligere slået fast, at partiet går efter at få posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester, og nu melder De Konservatives spidskandidat, Rasmus Jarlov, sig i kampen om samme taburet.

- Der kommer to borgerlige borgmesterposter. Venstre får den ene som det største borgerlige parti. Vi skal konkurrere med Dansk Folkeparti om den anden, skriver Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

- DF er favorit, for de bliver nok større end os. Men selvom jeg også vil stå for en hård integrationspolitik, er det mit klare indtryk, at flere af de andre partier hellere ser en konservativ integrationsborgmester end en DF’er, uddyber han.

Rasmus Jarlov kalder den københavnske integrationspolitik for "naiv" og "berøringsangst" og understreger derfor, at det vigtigste er, at de borgerlige partier ikke dummer sig igen og forærer en borgmesterpost til den røde blok, som det skete i 2009.

- Beskæftigelsesindsatsen er for dyr og nyttesløs, og integrationspolitikken i København er uden retning. Det er et område, som vi virkelig har brug for at få rettet op, siger Jarlov.

For fire år siden kunne partierne ikke blive enige om, hvem der skulle have borgmesterkæden, og Dansk Folkeparti endte med at lade de Radikales Anna Mee Allerslev få posten til gengæld for en række centrale udvalgs- og bestyrelsesposter.

Til den anden borgerlige borgmesterpost er den nuværende kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), favorit.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere